Agrifoto

Inside Uien

Duitse uienvoorraad ligt 60 procent lager

27 Februari 2019 - Niels van der Boom

De Duitse uienbewaring vertoont veel gelijkenissen met die in Nederland. Halverwege februari lag ongeveer 60% minder in voorraad, ten opzichte van 1 jaar eerder. Vooral in het zuiden en oosten van Duitsland zijn veel telers al uitverkocht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de peildatum (vrijdag 15 februari) lag een kleine 30.000 ton gele uien en een zeer klein volume rode uien in voorraad bij de Duitse telers en handelaren. De uienvoorraad ligt daarmee 60% lager dan 1 jaar eerder. In 2018 lag er 70.000 ton uien in opslag.

Veel uien verkocht
De telers in het zuiden (in de deelstaat Beieren) en oosten van Duitsland hebben de kleinste voorraad. Vooral in de deelstaat Nedersaksen liggen de bewaringen en koelhuizen relatief vol. Sinds december zijn de meeste uien door telers verkocht: 60% van de beschikbare voorraad. Dit betekent dat in 2,5 maand tijd flink meer uien zijn verkocht en verwerkt dan in de periode tussen oktober en december.

De Duitse cijfers komen aardig overeen met die van Nederland, die worden bijgehouden door de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA). Ook in ons land lag de voorraad 60% lager dan in februari 2018.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden