Agrifoto

Inside Uien

Weinig transacties, toch een notering plantuien

9 Juli 2019

Vorige week werd al duidelijk dat het niet eenvoudig was om een notering van uien op de borden te krijgen van landbouwbeurs Goes. Hoe is dat deze week?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Aan de noteringscommissie van uien in Goes is het jaarlijks de taak om een aftrap te maken met het noteren van uien. Vorige week bleek het al lastig om op basis van gedane zaken de uienprijzen in te kaderen, maar deze week is daar geen uitzondering op. Sterker nog; de beurs plaatste zelfs een opmerking bij de notering dat deze tot stand was gekomen op basis van weinig transacties. Het tekent de situatie in uienland, waarin de afzet nog steeds een probleem is.

Dalende baalprijzen
Exporteurs geven aan dat de baalprijzen nog steeds stevig geprijsd zijn en dat deze nog verder dienen te zakken om de vraag naar uien los te weken. Inmiddels zou de baalprijs al richting de €30 zijn gezakt en spreken exporteurs voorzichtig de hoop uit dat nu de vraag naar uien op gang zou moeten komen. Een aantal handelspartijen beschikt nog over importuien uit o.a. Egypte die men zowel fysiek als financieel liever kwijt dan rijk zou zijn op dit moment. Ook daardoor wordt de handel in plantuien geremd.

Als gevolg van een zeer beperkt aantal gedane zaken heeft men in Goes toch kans gezien, of beter gezegd; de wil getoond, om weer een notering voor plantuien op de borden te krijgen. Met €15 tot €19 per 100 kilo is de mutatie ten opzichte van vorige week fors te noemen. Het is echter de vraag of voor volgende week nog een verdere verlaging van de prijs mag worden verwacht. Een stuk stabilisatie van de uienprijs kan het vertrouwen van klanten doen toenemen en zo de afzet een positieve ontwikkeling geven.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden