Agrifoto

Inside Uien

Verpakkers hebben voldoende werkvoorraad

22 November 2019

Na de laatste af landperiode is er geen grote koopronde meer geweest van de gele uien. Het lijkt erop dat de verpakkers nog voldoende gele uien op voorraad hebben. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stemming op de markt voor gele uien is 'rustig'. De uien die tijdens de laatste af landperiode binnen zijn gereden, zijn nog niet verwerkt. Daarbij zijn er nog na te komen contracten, waardoor verpakkers en handelaren zich niet actief op de markt voor gele uien begeven.

De markt voor rode uien is een stuk levendiger. Het exportverbod in India is nog altijd een issue, maar dit biedt wel kansen voor de markt van rode uien in Azië. Hoelang het exportverbod van kracht blijft, is overigens nog onduidelijk. Insiders verwachten echter dat de toegenomen vraag vanuit India de komende weken nog zal voortduren.

Goede exportcijfers
De export van Nederlandse uien verliep deze week weer als een trein. De verpakkers spreken van een brede vraag, waarbij het continent Afrika een van de belangrijkste bestemmingen blijft. Vanwege de geplande vrachten naar Afrika hebben de verpakkers het deze week extra druk gehad. Azië is op het moment eveneens goed aan de markt. Zij vragen vooral naar rode uien.

De baalprijzen zijn al geruime tijd stabiel. Voor de gangbare sorteringen wordt circa €18,00 tot €18,50 betaald. De noteringen vanuit de regionale beurzen laten deze week kleine veranderingen zien. Die noteringen vind je hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden