Shutterstock

Nieuws uien

Van Meir noteert prijzen voor uienpool A

6 Februari 2020 - Thomas Doornbos

Van Meir Onions & Potatoes uit Steenbergen noteert de prijzen van de eerste van de 3 uienpools voor seizoen 2019/2020. Het betreft pool A, die loopt van oktober tot het nieuwe jaar. De prijs kan niet tippen aan recordjaar 2018.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Naast pool A heeft Van Meir nog 2 afzetperiodes welke zijn ondergebracht in pool B en pool C. De poolprijs is opgesplitst in de fijne en grovere uien. Voor de uien in pool A beneden de 60 millimeter, de fijne uien, betaalt Van Meir dit seizoen €13,89 per 100 kilo. De prijs voor de grovere uien, 60 millimeter opwaarts, komt uit op €14,43 per 100 kilo. Zo meldt Akkerwijzer.

Hiermee zijn de prijzen ongeveer gehalveerd ten opzichte van vorig jaar. Toen lagen de prijzen respectievelijk op €25,66 en €31,47 per 100 kilo. De vergelijking met 2018 maken is echter niet heel reëel. Vorig jaar was namelijk een extreem groeiseizoen, waarin de opbrengsten laag waren en de vraag groot was. De prijzen lopen dan snel op. Tevens waren de uien gemiddeld genomen erg fijn.

Kwaliteitsverschillen
Gedurende het afgelopen seizoen was er wat kwaliteitsverschil. Halverwege het rooiseizoen viel er veel regen, waardoor er niet geoogst kon worden. Hierdoor zijn er uien voor en na de regenperiode geoogst. De uien van voor de regen zijn van betere kwaliteit. De uien die na de regen zijn geoogst of ingeschuurd zijn van mindere kwaliteit, met name de kleur is minder geschikt. Hierdoor zijn er een aantal partijen uit de pool afgekeurd en naar de industrie afgezet. Het advies van Van Meir aan de uientelers is dan ook om op tijd te oogsten. De rassenkeuze is daarbij belangrijk.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden