Eigen foto

Nieuws Uien

Uienhandel.com neemt Onion Today over

31 Augustus 2020 - Niels van der Boom

Het online uienhandelsplatform Uienhandel.com, van DCA Groep uit Lelystad, neemt per 1 september Onion Today over van Wim Menu. Deze app werd in 2017 opgericht. Het bedrijf van Menu fungeerde als tussenschakel en informatievoorziening.

Uienhandel.com startte als samenwerking tussen Agrifirm Plant en DCA Groep. Eind 2016 nam het bedrijf, waar ook nieuwsplatform Boerenbusiness.nl onder valt, het volledige bedrijf over en stak het platform in een nieuw jasje. In 2019 volgde een soortgelijk platform voor aardappelen, met Aardappelhandel.com.

Positie uitbouwen
Telers plaatsen op de app van Onion Today partijen uien waarna handelaren kunnen shoppen. De afhandeling werd niet door het bedrijf van bedenker Wim Menu gedaan. Iets wat Uienhandel.com juist wel faciliteert. Ook komt het digitale handelsbedrijf regelmatig met tenders. Door overname van Onion Today wil Uienhandel.com de positie als online handelsplatform verder uitbouwen. Wim Menu is sinds dit jaar actief bij Broere Beregening met als specialisatie druppelirrigatie.

De nieuwe generatie boeren geeft steeds meer aanbod online

Machiel Boons - Uienhandel.com

"Het grote gewin voor Uienhandel.com is de app, omdat ons platform nu puur web-based is", laat Machiel Boons van het bedrijf uit Lelystad weten. "De nieuwe generatie boeren geeft steeds meer aanbod online. Dat doen ze in toenemende mate via ons platform of de Whatsapp-service, die we dit jaar gelanceerd hebben. Als iemand aan online uien verhandelen denkt, willen we dat ze aan Uienhandel.com denken."

App als aanvuling
Met de app hoopt het bedrijf het online handelen verder te versimpelen. Boons legt uit: "Onion Today werkt nu nog met een abonnementsstructuur. Die verdwijnt, om het laagdrempelig te houden. We werken altijd op commissiebasis en dat blijft zo. Op een vrije en anonieme manier kunnen uientelers aanbod geven en kopers vragen wegleggen. Dat werkt in de praktijk heel goed. We hebben inmiddels ruim 700 geregistreerde telers en 250 telers zijn aangemeld voor de Whatsapp-service."

Wie zich voor deze dienst heeft aangemeld ontvangt tweewekelijks prijsinformatie over de uienmarkt. Ook kan een teler uien aanbieden via deze manier. "De snelheid waarmee handel tot stand komt neemt toe", merkt Boons op. "Een platform is een extra schakel, die door de app vervangen kan worden. De bestaande commissionairshandel blijft zeker bestaan, maar een nieuwe generatie telers kijkt breder en doet graag zaken online. Binnen 2 minuten kunnen ze aanbod geven, ook wanneer ze op de trekker zitten."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden