Bedrijfsovername

graansilo Viterra graan - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Graangigant Glencore verstevigt positie in VS

Met de overname van Gavilon Group is het Glencore Plc Viterra gelukt om zich stevig in de Amerikaanse graanhandel te vestigen. Het bedrijf probeert zo een groeiend aandeel grondstoffenhandel af te pakken van de 'ABCD', de grote vier.
1 Februari 2022
De Heus

Nieuws OVERNAME

Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus

Veevoergigant De Heus heeft opnieuw een overname aangekondigd. Het bedrijf maakte vandaag (20 juli) bekend dat het Coppens Diervoeding uit Helmond overneemt. Familiebedrijf De Heus was de afgelopen jaren al actief op overnamepad in het buitenland, maar slaat nu dus weer een slag in eigen land.
20 Juli 2021
saputo

Nieuws Overname

Canadese zuivelgigant neemt kaasproducent over

De Canadese zuivelverwerker Saputo heeft vandaag (5 juli) bekendgemaakt om de Britse kaasproducent Wensleydale Dairy over te nemen. De overname wordt naar verwachting deze maand (juli) afgerond.
5 Juli 2021
zaaien GPS biologisch erf erwten

Business Overname

CNH neemt gps-specialist Raven over

CNH Industrial – het moederbedrijf van New Holland, Case IH en Steyr – neemt de Amerikaanse fabrikant Raven Industries over. In Nederland kennen we Raven vooral als gps-specialist na de overname van SBG Precision Farming in 2014. Maar, het bedrijf is wereldwijd groot in allerhande elektronicatoepassingen voor de landbouw. Inmiddels ook autonomie.
21 Juni 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Logistiek

Nieuwe eigenaar voor Kloosterboer

Het koel- en vrieshuizenconcern Kloosterboer wordt overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Lineage Logistics. Kloosterboer is onder meer actief in de opslag en het vervoer van gekoelde producten zoals frites, vlees en zuivel.
10 Juni 2021
stoplicht

Nieuws ACM

Meer onderzoek overname Van Dam door Van Drie

Van Drie Group heeft voorlopig nog geen groen licht van de Autoriteit Consument & Markt om het Friese bedrijf Van Dam over te nemen. Volgens de mededingingsautoriteit is er meer onderzoek nodig naar de gevolgen van deze overname voor melkveehouders en andere slachterijen. Een tegenvaller, want de partijen hadden gerekend op snelle toestemming.
29 Maart 2021
Uienhandel.com

Nieuws Uien

Uienhandel.com neemt Onion Today over

Het online uienhandelsplatform Uienhandel.com, van DCA Groep uit Lelystad, neemt per 1 september Onion Today over van Wim Menu. Deze app werd in 2017 opgericht. Het bedrijf van Menu fungeerde als tussenschakel en informatievoorziening.
31 Augustus 2020
aardappelen aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Groen licht voor fusie grote aardappelspelers Australië

De autoriteit ACCC heeft groen licht gegeven voor een grote overname in de Australische aardappelindustrie. Daarmee komt de aardappeltak van vleesverwerker Thomas Foods International in handen van de Mitolo Group.
13 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox