Agrifoto

Inside Uienmarkt

Baalprijzen kunnen de boerenprijzen niet volgen

19 Februari 2021 - 19 reacties

Er heerst een uitstekende stemming onder uientelers. De laatste weken is er steeds positief nieuws. Voor verwerkers zijn het echter verwarrende tijden. De baalprijzen kunnen de boerenprijzen namelijk niet volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De jongste exportcijfers vielen deze week in positieve zin op. Een export van 23.335 ton is voor deze tijd van het jaar meer dan uitstekend. Met name een aantal Afrikaanse bestemmingen zorgde in week vier voor een goede plus. Momenteel staat de vraag vanuit Afrikaanse landen op een lager pitje. Die landen schakelen steeds meer over op lokale markten en nu is het wachten tot de vraag vanuit Europa toeneemt.

Hogere verkoopprijzen
Op de boer is de sfeer meer dan uitstekend. Het positieve exportcijfer van afgelopen week zorgt ervoor dat de stemming nog vaster wordt. De laatste weken verschijnen er steeds hogere verkoopprijzen op diverse transactielijsten. Het wordt hierdoor steeds lastiger voor kopers om uien los te weken.

De beurscommissie in Emmeloord heeft de stemming in de gele uienmarkt deze week veranderd van vast naar prijshoudend. Een prijshoudende stemming betekent dat het aanbod kleiner of gelijk is aan de vraag. De notering die de beurscommissie in Emmeloord deze week uitbrengt, is onveranderd ten opzichte van vorige week. De beurscommissies in Middenmeer en Goes zijn daarentegen positiever. In Middenmeer is er een stijging van €0,50 gerealiseerd. Met name de notering in Goes valt deze week op. Een gemiddelde prijsstijging van €0,25 valt nog mee, maar de grote prijsrange van €17 tot €22 valt op.

Negatieve marges verpakkers
De baalprijzen kunnen het tempo van de boerenprijzen nog niet volgen. Momenteel liggen de baalprijzen en de boerenprijzen dusdanig dicht bij elkaar dat er negatieve marges worden gemaakt door verpakkers. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden