Inside Uienmarkt

Vaste stemming uienmarkt ondanks rustig koopgedrag

26 Februari 2021

De inkoopgolf die een paar weken geleden werd ingezet, lijkt voorbij. Desondanks zit de stemming er goed in onder de boeren met goede uien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van kalenderjaar 2021 zijn er tot op heden 5 exportweken gepubliceerd. Deze weken zijn goed voor een export van 87.415 ton, wat gemiddeld neerkomt op 17.483 ton per week. Hoewel deze cijfers niet te vergelijken zijn met de export van de eerste seizoenshelft, is een export van meer dan 17.000 ton meer dan uitstekend.

De goede exportcijfers zorgen ervoor dat boeren met goede uien erg vast in de markt zitten. De inkoopgolf van een aantal weken geleden lijkt echter voorbij. Verpakkers hebben uien bijgekocht en willen niet doorpakken omdat de boerenprijzen rond hetzelfde niveau als de baalprijzen liggen.  

De beurscommissie in Emmeloord duidt de uienmarkt als rustig. Dit betekent dat het aanbod groter is dan de vraag. Voor het eerst sinds 5 weken laat de beursnotering in Emmeloord een negatief verschil zien ten opzichte van de week ervoor. De notering van €17 tot €20 ligt een euro lager dan vorige week. De beursnoteringen in Middenmeer en Goes zijn deze week onveranderd.

Voor de rode uien noteren alleen de commissies in Emmeloord en Goes. In Emmeloord komt deze notering uit op €17 tot €18 en in Goes op €18 tot €20. De beurscommissie in Emmeloord omschrijft de rode uienmarkt als rustig.

In de baalprijzen zitten deze week weinig veranderingen. Een overzicht van deze baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden