Agrifoto

Inside Uien

Brede spreiding in de uienbaalprijzen

26 Maart 2021

Er is momenteel weinig vraag naar Nederlandse uien. De afnemers die nu aan de markt zijn voor Nederlandse uien, kunnen uit de voeten met verschillende kwaliteit uien. Hierdoor is er een brede spreiding in de baalprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het beeld van de uienexport is vergelijkbaar met dat van de weken daarvoor. Exporteurs begeven zich in rustig vaarwater. Overzee is de vraag beperkt. De blikken zijn gericht op Europese bestemmingen, maar deze laten het momenteel nog afweten. De laatst gepubliceerde exportcijfers (week 9) blijven steken op 12.415. De verwachtingen van exporteurs is dat de exportcijfers van week 10, 11 en 12 op een vergelijkbaar niveau liggen.

Met dit exporttempo voldoende voorraden verpakkers
Op de boer worden er weinig uien gekocht. Verpakkers hebben met dit exporttempo nog voldoende voorraden. Veel uien die in maart opgehaald moeten worden, proberen verpakkers nu door te schuiven.

De 3 regionale beursnoteringen laten allemaal een negatief verschil zien. Wanneer de noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er €12 tot €16 betaald. De beurscommissies in Middenmeer en Emmeloord typeren de markt als flauw, dit betekent dat het aanbod groter is dan de vraag. Voor de rode uien wordt er in Emmeloord en Goes ook genoteerd. De beurscommissies zijn eensgezind en noteren allebei €15 tot €18.

Er zit een brede spreiding tussen de baalprijzen. Dit is afhankelijk van de afzetmarkt waarin de uien worden verkocht. De Europese bestemmingen die nu aan de markt zijn, vragen zowel aan de onderkant van de markt als aan de bovenkant. Een overzicht van deze baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden