Nowaczyk / Shutterstock.com

Inside Uienmarkt

Senegal opent grenzen voor Nederlandse uien weer

10 September 2021

Senegal is al jaar en dag de grootste afnemer van Nederlandse uien. Elk jaar is het wachten tot de beleidsbepalers in Senegal de markt voor Nederlandse uien openen. Gisteren kwam na lang wachten het verlossende woord naar buiten: vanaf vandaag (vrijdag 10 september) is de de Senegalese markt weer geopend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienexport begint de laatste weken steeds beter te lopen. Met het opengaan van de markt in Senegal zal de Nederlandse uienmarkt nog een extra boost krijgen. Senegal is namelijk al jaren de grootste afnemer van Nederlandse uien. Tot de jaarwisseling zal deze markt open zijn en zullen er veel uien de haven van Dakar worden binnen gevoerd.

Een andere grote afnemer van Nederlandse uien is Polen. Er zijn de laatste weken veel plantuien in de Poolse industriemarkt verwerkt. Hierdoor is er een behoorlijk gat geslagen in het overschot van Nederlandse plantuien.

De goede vraag in combinatie met de meeldauwproblemen zorgt er voor dat de uienmarkt vragend is. De beurscommissie in Emmeloord typeert de markt momenteel als prijshoudend, dit betekent dat de vraag groter dan of gelijk aan het aanbod is. Dit heeft er voor gezorgd dat de beursnoteringen in Emmeloord en Goes deze week een stapje omhoog hebben gezet. Wanneer we alle noteringen naast elkaar leggen, dan wordt er €7,00 tot €9,00 betaald voor de zaaiuien.

De baalprijzen blijven op een stabiel niveau staan. Een overzicht van de baalprijzen is te vinden in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden