Agrifoto

Nieuws Uienmarkt

Spannende laatste weken op de uienmarkt

3 Juni 2022

Teeltseizoen 2021 gaat zijn laatste weken in. Het worden nog spannende weken. De export begint terug te lopen maar de baalprijzen hebben voor een aantal bestemmingen een stap naar boven gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het laatste exportcijfer (week 19) ligt met 14.650 ton op het laagste niveau van dit seizoen. Wanneer dit cijfer echter wordt gemiddeld met de goede exportweek 18, dan komt daar een gemiddelde export van circa 17.000 ton uit. Dit ligt in lijn met de exportcijfers van de weken daarvoor. De verwachting is dat de export momenteel rond dit niveau ligt.

De vraag vanuit Polen staat momenteel wel op een lager pitje. Er gaan nog steeds uien naar de industriemarkt in Polen, maar doordat dat land de laatste weken veel aanbod heeft ontvangen staan deze prijzen onder druk.

Vanwege een gebroken week in verband met Hemelvaart is er vorige week op de boer weinig handel gedaan. Deze week heeft er meer handel plaatsgevonden. Voor veel telers begint de kalender te tellen waardoor zij overgaan tot verkopen. Uientelers blijven qua prijs echter nog behoorlijk vast in de markt staan.

De beursnoteringen in Goes en Emmeloord blijven deze week onveranderd. Alleen in Emmeloord laat de beurscommissie een negatief verschil zien ten opzichte van vorige week. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd dan wordt er voor de 30-60% grof-sortering €13 tot €16 betaald en voor de 60% grof-sortering €14 tot €17.

De baalprijzen hebben deze week wel een stap gezet. Hierbij is wel een duidelijk verschil op te merken tussen de exportbestemmingen en de retailbestemmingen. De baalprijzen voor retailbestemmingen liggen hoger dan de baalprijzen voor de exportbestemmingen.  Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden