Aardappelfusie in België

Agristo koopt alle aandelen Willequet

1 Juni 2011 - Redactie Boerenbusiness
Agristo en Willequet, twee Belgische producenten van diepgevroren aardappelproducten, gaan samen. Agristo, dat ook een vestiging heeft in Tilburg, koopt alle aandelen van Willequet. Dit hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt.
Agristo uit Harelbeke en Willequet uit Nazareth werken al geruime tijd samen op de aardappelmarkt. Dit bestaat uit het feit dat de aardappelspecialiteiten van Willequet, zoals aardappelnootjes, rösti, aardappelgratin, zijn opgenomen in het productassortiment van Agristo. Deze samenwerking tussen de twee familiebedrijven mondt nu uit in een overname.
De productie van aardappelproducten bij Willequet blijft daarbij doorgaan, zo geven de broers Phillpe en Koen Willequet in een verklaring aan. De voordelen van de overname zit hem volgens de bedrijven meer in de gezamenlijke aankoop, productie, logistiek en verkoop. Ook versterkt het de innovatie en verbreding van het productassortiment.

Agristo, dat wereldwijd aardappelproducten verkoopt,  streven met de aankoop van Willequet verdere groei van het concern na. Zo stellen de oprichters Luc Raes en Antoon Wallays: ‘Deze verdere uitbreiding van ons aanbod diepgevroren aardappelproducten moet toelaten dat wij onze klanten, wereldwijd, een compleet assortiment, van de hoogste kwaliteit, kunnen aanleveren.’

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden