Wij gebruiken cookies
Wij maken gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde inhoud en advertenties te tonen, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen.
Agrifirm Plant, de plantaardige tak van coöperatie Agrifirm, reorganiseert de logistiek van de graanopslag en de toeleverantie. Hierbij wordt het aantal graanvestigingen flink afgeslankt en gaat het bedrijf de producten bij klanten thuis bezorgen.
Dit heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Het is straks dus niet meer mogelijk om zelf producten als meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen op de regionale locatie af te halen. Agrifirm gaat deze producten bij de telers zelf bezorgen. Ook komt er een nieuwe service voor spoedbestellingen, zo laat Drees Beekman, algemeen directeur van Agrifirm Plant in een verklaring weten.
Voor het bezorgen van de producten gaat Agrifirm Plant vijf distributiecentra inrichten. De locaties in Emmeloord, Hoogezand, Langeweg, Son en Utrecht moeten vanaf 2016 volledig operationeel moeten zijn. Tegen die tijd zijn alle andere vestigingen waar producten konden worden afgehaald, gesloten.
Ook het aantal vestigingen voor de graanopslag wordt afgeslankt. Zo krimpt het aantal van vijftien graanpanden nu naar vijf graanlocaties in 2015, te weten in Burgerveen, Biddinghuizen, Langeweg, Delfzijl en Zeewolde. De komende twee jaar sluiten jaarlijks vijf locaties. Het beleid van de graaninname op de locaties in de regio verandert niet, zo benadrukt Agrifirm.
Het bedrijf heeft namelijk een deal gesloten met op- en overslagbedrijf Graansloot Kampen. Graansloot gaat een extra opslagcapaciteit daarmee creëren van 130.000 ton. De locatie in Kampen is zeer geschikt door de centrale ligging aan diep water waardoor de aan- en afvoer per schip is gewaarborgd. Graansloot bouwt nieuwe silo"s en vlakloodsen die ook voor andere doeleinden beschikbaar zijn.
Zodra de plannen definitief zijn, worden klanten volgens Agrifirm Plant geïnformeerd over de gevolgen hiervan in de regio en op welke termijn.
Foto: Jannes Wiersema, Roodeschool
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.