Maar 10% veehouderij apps

Vooral veel apps voor akkerbouwers

3 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het zijn vooral Nederlandse akkerbouwers die profiteren van apps voor op hun smartphone of tablet. Dat concludeert de website AgroApps nadat het zijn eigen content heeft bekeken. Bijna de helft van alle Nederlandstalige agrarische apps zijn voor de akkerbouwsector. Met 10 procent loopt de veehouderij flink achter.

Op dit moment heeft AgroApps het meest akkerbouw apps beschikbaar. 47 procent van alle Nederlandstalige apps op hun website is voor akkerbouwers bedoeld. Algemene agrarische apps, waar ook Whatsapp onder valt, komt met 22 procent op de tweede plek. 14 procent van de apps hebben als onderwerp mechanisatie. De veehouderijsector heeft maar 10 procent van alle apps. Apps voor agrarische ontspanning komt op de laatste plaats, met 7 procent.

Opmerkelijk is dat uit onderzoek is gebleken dat juist veel veehouders over een smartphone of tablet beschikken en niet de akkerbouwers. Voor de Nederlandstalige app bouwers is er dus nog wat werk aan de winkel. In het buitenland liggen de verhoudingen anders. Engelstalige en Duitstalige apps zijn zowel voor de akkerbouw als veehouderij redelijk gelijk qua aantallen.

agroapps grafiek

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden