Techniek al aanwezig

Aardbevingen detecteren met iPhone

8 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Om te weten te komen wanneer een aardbeving plaatsvindt kun je als het goed is binnenkort de iShake app gebruiken. Onderzoekers kwamen er namelijk achter dat een iPhone aardbevingen kan detecteren. Niet dat we in Nederland vaak met aardbevingen te maken hebben, tenzij je natuurlijk in Groningen woont.

De iShake app gebruikt de versnellingsmeter in je iPhone. Deze sensor gebruikt je smartphone, wanneer je het toestel draait, om het beeld ook te draaien. Onderzoekers zijn er nu achter gekomen dat deze sensor ook aardbevingen met een kracht van 5 of hoger kan detecteren, nabij het episch centrum. De app geef je vervolgens een waarschuwing.

De vraag is alleen: wat heb je aan een aardbeving app wanneer je toch wel voelt dat er een aardbeving plaatsvindt? Het antwoord is als volgt: onderzoekers kunnen de data van smartphones gebruiken om te zien hoe ver de aardbeving reikt en groot de schade is, door een aantal parameters die op de iShake app worden bijgehouden.

Aangezien de aardbevingen in Groningen tot nu toe maar een kracht van 2 tot 3 hebben is de app voor ons land nog niet erg nuttig. Echter, onderzoekers verwachten dat de app in de toekomst ook veel kleinere bevingen moet kunnen registreren door verbeteringen in de software door te voeren.

Bron: realitypod.com

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

aardbevingapp
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden