Meer gebruiksgemak

SBG GPS laat hardware concurrent toe

15 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse GPS specialist SBG lanceert een nieuwe update voor hun SBGuidance RTK-GPS systeem. Door deze te instaleren wordt vooral de samenwerking met de hardware van andere fabrikanten beter. Verder zijn er tal van kleine verbeteringen die het de gebruiker vooral gemakkelijker moeten maken.

Verschillende GPS-leveranciers, waaronder SBG, konden de trekker al aansturen via een Canbus of Isobus systeem. In de nieuwe versie is het ook mogelijk om de werktuigbesturing via dit systeem te laten gaan. Zo worden de sideshift, schijf-, en ploegbesturing en de varianten hierop zoals wiel-, en disselbesturing ook compatibel met Canbus of Isobus. Voor de kilverbaksturing, bovenover ploegen en rupstrekkerbesturing werkt SBG nog aan deze functionaliteit, die voor de volgende software update wordt verwacht.

Nieuw op versie 3.6 is de SmartSwitch sectiebesturing. Dit software pakket is geïntegreerd in de terminal en werkt via Canbus. Zo kan het SBGuidance systeem zelf de secties van verschillende spuitcomputers aansturen. Inmiddels ondersteunt het systeem de grote merken als Müller, Amazone, Teejet en Hardi. SBG noemt vooral het gebruik van perceelsgrenzen, kopakkerlijnen en uitsluitgebieden als groot voordeel. Deze staan reeds in het systeem en voorkomen dat je overlapt of spuit waar dit niet mag gebeuren. SBG heeft ook ervaring opgedaan met het aansturen van secties op een kunstmeststrooier of zaaimachine.

Smart Remote is een afstandbediening voor GPS-systemen van SBG, die gelijktijdig met de update wordt gelanceerd. Je kunt zelf de functie van de drukknoppen, lampjes en joystick bepalen, om hem voor jouw machine geschikt te maken. Hij werkt via Canbus of een vrije poort in het SBG systeem. De joystick kan ook worden gebruikt om, bij schijvenbesturing, de stuurschijven zelf te sturen en in de middenstand te zetten.

Verdere wijzigingen voor de versie 3.6 moeten het de gebruiker makkelijker maken. Zo kun je nu instellen hoe snel de trekker zich naar een A-B lijn moet bewegen. Deze felheid kun je zelf instellen. SBG noemt dit "line acquisition". Ook nieuw is de knop snel laden. Hiermee kun je binnen een perceel switchen tussen het hoofdveld en verschillende kopakker zonder eerst alle schermen af te sluiten. Ook kun je in versie 3.6 A-B lijnen toevoegen aan een bestaand perceel.

Een lijst met alle verbeteringen en bug fixes vind je op de website van SBG. Het downloaden van de update kun je via deze link doen.

remote.114331.png

De Smart Remote van SBG.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

gpsSBG
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden