Opnieuw sneller

Voor nieuwjaar 90 procent toeslagen betaald

17 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Dienst Regelingen (DR) gaat alles op alles zetten om voor 31 december 90 procent van de bedrijfstoeslagen uitbetaald te hebben.  Op 1 december wordt begonnen met het uitbetalen van de toeslagen.

DR probeert over 2013 opnieuw een versnelling bij de uitbetaling van de toeslagen te behalen. Waar vorig jaar het doel was om in februari 95 procent van de betalen afgerond te hebben, moet nu eind februari 98 procent uitbetaald zijn.

Voor december streeft DR er naar om 90 procent van de toeslagen op rekening van de ondernemers te storten. Waarmee de Dienst nog flink de handen uit de mouwen moet steken, want vorig jaar hoefde maar 82 procent van de toeslagen uitbetaald te zijn. 

Uiteindelijk moet in mei alles afgerond zijn. Iets wat vrijwel nooit lukt, volgens Dijksma omdat de gegevens niet compleet aangeleverd worden door de agrarische ondernemers. 

Vanaf 1 januari wordt ook begonnen met het betalen van de vergoedingen voor agrarische natuurbeheer en de Probleemgebiedenvergoeding. De vergoedingen voor de brede weersverzekering worden over december gestort.

Ondertussen overweegt Brussel om de korting op de toeslagrechten voor 2014 te beperken tot 2,45 procent in plaats van 4 procent. Zo werd woensdag bekend. Dit omdat het tekort op het landbouwbudget geen 1,47 miljard euro bedraagt, maar 903 miljoen euro. Of dit doorgaat wordt 1 december duidelijk. Dan moet blijken of de lidstaten in staat zijn het nieuwe percentage op tijd door te voeren, anders blijft de 4 procent van toepassing.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden