Overheid draait geldkraan dicht

Niet Kerende Bewerking gered door DLV Plant

22 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Per 1 maart van dit jaar stopt het Praktijknetwerk Niet Kerende Grondbewerking (NKG). De geldkraan wordt namelijk door de overheid dichtgedraaid. DLV Plant pakt het stokje echter op en start nu het Kennisnetwerk NKG.

De afgelopen jaren konden geïnteresseerde boeren regionale bijeenkomsten bijwonen over de niet kerende grondbewerking, demonstraties, bedrijfsbezoeken en excursies. Omdat het enthousiasme groot is wil DLV Plant de opgedane kennis nu voortzetten in een nieuw netwerk.

Afhankelijk van de interesse gaan er vier of vijf regionale groepen worden gevormd voor Noord-Nederland, Flevoland, Noord-Holland, Zuidwest Nederland en Zuidoost Nederland. De kosten bedragen 375 euro ex. BTW per deelnemer. DLV Plant gaat een regiogroep starten wanneer er minstens tien geïnteresseerde deelnemers zijn.

Het netwerk wil jaarlijks minimaal drie bijeenkomsten organiseren. Het afstemmen van de onderwerpen gebeurt in samenwerking met de leden. DLV Plant zal een adviserende en presenterende rol hebben. Leden van het netwerk mogen overigens ook andere regiogroepen bezoeken, benadrukt DLV.

Aanmelden voor het kennisnetwerk kan met een formulier dat hier is te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden