Hoge rente trekt mensen

Veel vraag naar risicovolle Rabocertificaten

27 Januari 2014

Met de Rabobank Certificaten krijgt de Rabobank voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan een beurnotering. Op de eerste dag dat kon worden gehandeld in de certificaten bleek de vraag naar het risicovolle product groot.

Voor de notering aan de Euronext Amsterdam worden de Rabobank Ledencertificaten omgewisseld in Rabobank Certificaten. Voorheen konden alleen Rabo-leden de speciale obligaties kopen, maar vanaf maandag 27 januari zijn de certificaten vrij verhandelbaar op de Amsterdamse beurs.

De Telegraaf meldt dat de Rabobank Certificaten konden rekenen op veel aandacht konden rekenen op de eerste handelsochtend. Volgens de krant zijn in de eerste twee uur ongeveer 54 miljoen certificaten van eigenaar zijn gewisseld.

De certificaten worden genoteerd in eurocenten, waarbij 100 procent voor 25 euro staat. Na twee uur handelen noteerden de stukken ongeveer 105 procent. Dit komt overeen met een koers van 26,25 euro.

Volgens BNR komt de aandacht voort uit de rente die tegenover de speciale obligaties staan. Rabobank betaalt 6,5 procent rente voor een certificaat, fors meer dan de rente van ongeveer twee procent die over spaargeld wordt uitgekeerd.

Tegenover deze rente staan echter wel forse risico’s. De Rabobank Obligaties zijn perpetuele leningen. Dit zijn lening waarbij van te voren geen aflossingsdatum wordt vastgesteld en het dus onbekend is wanneer het geld wordt terugbetaald. De aflossing kan plaatsvinden op een gunstig moment voor de obligatiehouder. Ook kunnen de certificaathouders het ingelegde geld kwijtraken, zoals obligatiehouders van SNS overkwam bij de nationalisatie, zo schrijft Z24.

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in agri sector

Nieuws Varkens

Rabobank ziet tekorten in varkenshouderij oplopen

Nieuws Zuivelmarkt

Rabobank verwacht geen forse melktoename

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief