Deadline 1 april

Houdbaarheidsdatum toeslagrechten nadert

27 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Europese Landbouwbeleid (GLB) heeft een verandering ondergaan, waardoor het voor verhuurders van toeslagrechten tijd wordt om in actie te komen. Vanaf 2015 krijgen namelijk alleen nog actieve landbouwers toeslagrechten, zo waarschuwt accountantsbureau Flynth.

Vanaf 31 december komen de huidige toeslagrechten te vervallen. Daarna komen alleen de actieve agrarische ondernemers nog in aanmerking voor toeslagrechten. Onder actieve ondernemers worden degene verstaan die als landbouwbedrijf bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staan. "De waarde van de nieuwe toeslagrechten wordt onder meer gebaseerd op de waarde van de toeslagrechten die een landbouwer in eigendom heeft op 15 mei 2014." 

Deze ontwikkeling resulteert er in dat veel toeslagrechten die verhuurd worden door niet landbouwers "straks waardeloos" worden. Om te voorkomen dat de waarde van de verhuurde rechten na 2014 vervalt raadt Flynth de ondernemers, die niet meer actief zijn als agrarische ondernemer, aan de rechten voor 1 april van de hand te doen.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden