Bestaan beëindigd

Regeldruk nekt Hagel Verzekering Maatschappij

21 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De toenemende regeldruk – die wordt opgelegd door DNB – maakt een einde aan de Onderlinge Hagel Verzekering Maatschappij uit Sluis. De bestuurders kwamen niet door een toetsing heen, waardoor is besloten het bestaan te beëindigen. 

120

boeren

zijn bij de onderlinge aangesloten

De maatschappij is 130 jaar oud en kent in totaal ongeveer 120 aangesloten agrarische ondernemers. Een aantal boeren nam zelf plaats in het bestuur, maar zij zijn volgens DNB (De Nederlandse Bank) niet voldoende betrouwbaar en geschikt als bestuurders.

De regels die DNB opwerpt maken het bestaan van de maatschappij onmogelijk, zo laat het weten. Onder protest van alle leden is de vereniging daarom opgeheven. Het benadrukt dat er geen financiële problemen waren. De hagelschade was bij Interpolis geheel herverzekerd.

De leden moeten nu zelf uitzoeken wat er met de risico’s gebeurt. Daarin kan de hagelverzekering geen advies meer geven. Inmiddels zijn in de Tweede Kamer al kamervragen gesteld aan Jeroen Dijsselbloem, de minister van Financiën, over het lot van kleine onderlinge verzekeraars. 

Eerder werd in dit bericht abusievelijk gemeld dat Agriver Agrarische Verzekeringen betrokken zou zijn bij de Onderlinge Hagel Verzekering Maatschappij. Dat is beslist niet het geval.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
e10 21 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10867774/Regeldruk-nekt-Hagel-Verzekering-Maatschappij]Regeldruk nekt Hagel Verzekering Maatschappij[/url]
door bureaucratie gaat de coöperatieve gedachte totaal kapot
en zal menig vereniging op deze manier opgegeven moeten worden ...
doodzonde !
Abonnee
Euro 21 Januari 2016
Diep diep triest.... Vreemden die elke maand met de hand openstaan, laten een onderlinge vereniging van zelfstandigen ten onder gaan, terwijl het gekozen eigen risico nihil is.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden