Fors verlies over 2015

AgruniekRijnvallei gaat broederij Verbeek afstoten

1 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

AgruniekRijnvallei (AR) gaat haar belang van 65 procent in Ovogenetics, de vennootschap waar Verbeek Broederij en Opfok in zijn ondergebracht, over te dragen aan Genesis Investment. Hiervan zijn Frédéric Grimaud en het management van Novogen en Verbeek aandeelhouder.

Voor fokkerijorganisatie Groupe Grimaud is Verbeek van strategisch belang voor de verdere ontwikkeling van Novogen in Europa. Op de Algemene Vergadering van AR op 12 april wordt hierover een formeel besluit genomen, zo heeft de coöperatie uit Wageningen bekendgemaakt. De verkoop past in de strategie van AR, dat zich wil focussen op de Nederlandse markt en op haar kernactiviteiten voer, plant en winkels.

Naast het feit dat de activiteiten van Verbeek hiertoe niet behoren en meer internationaal georiënteerd zijn, heeft de broederij afgelopen jaar ook nog eens een fors verlies geleden. Hoe hoog het verlies is, heeft de coöperatie niet bekendgemaakt, maar 65 procent komt ten laste van AR. Agruniek Rijnvallei zegt in 2015 in voer, plant en winkels goed te hebben geboerd, met een positief bedrijfsresultaat van 1,6 miljoen euro. De voeromzet bereikte een recordhoogte van 640.000 ton, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van 2014.

Het uiteindelijke resultaat waarmee AR 2015 afsloot, is fors negatief door de verwerking van de cijfers van Verbeek. Dit verlies meldt AgruniekRijnvallei echter weer niet in haar verklaring. Het verlies van Verbeek heeft echter geen invloed op de prijzen die AR hanteert voor haar producten, zo meldt het bedrijf. De coöperatie benadrukt financieel sterk genoeg te zijn om dit op te vangen. Na afwaardering blijft de solvabiliteit 69 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden