Overnamedeal op schema

Syngenta heeft flink last van ongunstige valutakoersen

20 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Zwitserse zadengigant Syngenta heeft in het eerste kwartaal van 2016 minder omzet gehaald dan verwacht. Als gevolg van een sterke Amerikaanse dollar daalde de omzet met circa 7 procent. In alle regio’s vielen de cijfers tegen, maar vooral in Latijns-Amerikaans en Azië slonken de opbrengsten sterk.  

Valutakoersen lijken uitsluitend debet te zijn aan de lagere omzet

In totaal kwam de omzetteller in het eerste kwartaal uit om 3,7 miljard dollar, terwijl de omzet in voorgaande steeds rond de 4 miljard dollar schommelde. CEO John Ramsay liet doorschemeren dat de omzet voor dit jaar waarschijnlijk een pas moet maken, vanwege ongunstige valutakoersen. Tegen constante wisselkoersen was de omzet in het eerste kwartaal onveranderd, lagen de volumes 2 procent lager, terwijl de prijzen juist weer 2 procent hoger noteerden. Verder liet Ramsay weten dat Syngenta op koers ligt wat betreft het bezuinigingspakket van 300 miljoen dat in 2016 doorgevoerd moet worden.

Over de geplande overname door ChemChina worden positieve geluiden gehoord. Ramsay liet weten dat het concern op schema ligt wat betreft de reglementaire controles door de autoriteiten.  De deal van 34 miljard dollar wordt, naar alle waarschijnlijkheid, definitief afgerond in december 2016. Momenteel liggen de overnamedossiers nog bij onderzoekscommissies in Brazilië, VS en de EU.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden