Belasting op de schop

Financiën kijkt opnieuw naar geld familiebedrijven

19 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

In 2014 probeerde staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën al een keer een einde te maken aan de gedeeltelijke vrijstelling voor erfbelasting van familiebedrijven. In 2016 probeert Wiebes het nog een keer. Net voor de verkiezingen wil hij de vrijstelling alsnog proberen door te strepen.   

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën wil ondernemersvermogen in bepaalde bedrijven uitsluiten van belastingvrijstelling. Het Financiële Dagblad bracht dit naar buiten. Het kan betekenen dat ondernemers meer belasting moeten gaat betalen bij schenking of vererving. Vooral grote families en complexe familiebedrijven worden daardoor getroffen, zo meldt Nu.nl. 

Waarmee jonge agrarische ondernemers wellicht nog een tik krijgen als dit doorgaat. Zo wordt investeren door de voorgenomen fosfaatrechten al heel lastig, maar als overnemen dan ook nog een stuk duurder wordt is dit nog eens een extra ontmoediging. 

Voor Wiebes lijkt het een erekwestie, want ook in 2014 probeerde hij al eens de vrijstelling, die stamt uit 2010, ongedaan te maken. Z24 meldt dat staatssecretaris Jan Kees de Jager de vrijstelling in het leven riep om het MKB, waaronder veel familiebedrijven, te ondersteunen. Wel werd daarmee het verschil tussen de belastingheffing op particulier vermogen en ondernemersvermogen flink groter. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Henk52 19 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871972/Financiën-kijkt-opnieuw-naar-geld-familiebedrijven-]Financiën kijkt opnieuw naar geld familiebedrijven[/url]
Kwiebes houdt niet van half werk. Meteen totaal afmaken die hap. Werken zou verboden moeten worden.
ae 19 Oktober 2016
Ik lees vaak forums van andere boeren. En dat is best bijzonder. Maar irritant vind ik de strijd die zij onderling af en toe aangaan ipv samen een vuist maken tegen het nederlands beleid. We zijn al geen voorbeeld land voor andere landen. Die lachen der eigen ziek en doen alles wat wij moeten doen of ons wordt opgedragen , niet.!! Ik hoop dat de ogen een keer goed opengaan bij iedereen. Van voerleveranciers, banken tot aan de fabrieken.
Al jaren hebben ze een imago hoog weten te houden door mee te gaan met de overheid. Kijk eens meester hoe goed wij het doen!!! Punten halen bij de fabriek om melk te mogen leveren. Ja je leest het goed. Melk mogen leveren.
Hoe ziek is dit!! Waar is de vrijheid van de ondernemer gebleven. Elke dag een bedreiging omzetten in een kans!!! Nee, zij vragen om een produkt en boeren zorgen ervoor. Maar omdat de boer tegenwoordig met handen en voeten gebonden met deze agro business, zijn de monden gesnoerd!
Ik vind ook dat de beleid vrijer moet zijn. Bijvoorbeeld, elke jaar een nieuw contract met een nieuwe bank of melkfabriek. En dat voor een bepaalde datum. Net als bij voetbal, zorgverzekering of energie leverancier.
Alleen dan worden zij wakker en scherper en krijgen een gezondere agrarisch sector voor terug ipv aanpappen en nathouden.
Drikhend 19 Oktober 2016
Beste ae genaaid wordt je toch . Met of zonder contract . en voor een jaar of regelmatig veranderen . Maakt daar ook geen einde aan . Naar mijn mening zitten we in een overschot markt te produceren . En dat dan wereld wijt . De arme landen kunnen het niet betalen en dus verkoopt men het overschot aan de mensen en bedrijven met geld . Deze hebben het in deze aanbied markt voor het zeggen . En betalen zo weinig mogelijk . Te veel om niet dood te gaan en te weinig om fatsoenlijk een bedrijf te kunnen voeren . En als je in Nederland van niets iets opgebouwd hebt moet de staat het hebben . Want rijkdom is waarschijnlijk niet aan gewone mensen gegund . Want dan hebben ze de goedkope producenten niet meer waar de rijkere bedrijven hun grondstoffen voor weinig geld kunnen kopen . Dan wil de staat ook nog een keer plukken en draaien weer iemand zijn nek om . de volgende gek staat weer klaar om grond en eventueel gebouwen over te nemen . Mooi lekker meer hard werken voor weinig geld en als je dood gaat dan pikt de staat van wat er zuur verdiend en gespaard is de grootste hoop in . Dus preken over familie bedrijven . Maar uiteindelijk ze de nek omdraaien .
BAS 19 Oktober 2016
De overheid ziet de waarde van de bedrijven ook dalen in de toekomst En de toko moet toch draaiende gehouden worden dus.
geert 27 Oktober 2016
Er zijn in het verleden ook wel kabinetten gevallen door invoering van grondbelasting
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden