Fusie NVV en LTO varkenshouderij

Eén varkensgeluid weer een stapje dichterbij

25 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het hangt al een tijdje in de lucht, maar de contouren worden nu ook steeds duidelijker zichtbaar. De fusie tussen Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij is namelijk weer een stap dichterbij. Donderdagavond hebben NVV leden akkoord gegeven op het nemen van stappen om te komen tot één varkensgeluid.

Sinds 2012 trekken NVV en LTO varkenshouderij op een aantal vlakken al samen op. ‘In 2012 hebben varkenshouders zelf gevraagd om één krachtig geluid uit de varkenshouderij en daarom is het een logische stap om te komen tot een nieuwe organisatie, aldus NVV voorzitter Ingrid Jansen. Donderdagavond gaven de NVV leden akkoord op het nemen van verdere stappen, al moeten huidige kernwaarden van het NVV wel behouden blijven.

De boer aan het roer, onafhankelijk en uitsluitend focus op de varkenshouderij zijn aspecten die in een nieuwe organisatie gewaarborgd moeten blijven. De NVV mag als naam op enig moment misschien verdwijnen, maar het NVV-geluid zal nooit verdwijnen, zo beloofd Jansen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden