Politie duikt in zaak

Tientallen boeren betrokken in onderzoek mestfraude

2 Maart 2017 - Redactie Boerenbusiness

Mogelijk hebben tientallen boeren gefraudeerd met de gebruiksnormen van meststoffen. Donderdag heeft de politie, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), huiszoeking gedaan in het Friese Tietjerksteradeel.

Een 56-jarige inwoner uit dit dorp wordt ervan verdacht boeren van valse vervoersbewijzen van mesttransporten te hebben voorzien. Het onderzoek, wat in handen ligt bij het milieuteam van de politie, gaat terug op de jaren 2014 en 2015. De persoon in kwestie wordt ook verdacht voor het schrijven van valse facturen.

De tientallen boeren die in het onderzoek betrokken zijn, krijgen allen een naheffing opgelegd. De zaak is aan het licht gekomen toen bij tientallen boeren de mestboekhouding niet op orde was.

In het kader van dit onderzoek zijn op 25 januari ook al huiszoekingen geweest in de gemeenten Littenseradiel en Súdwest-Fryslân. De verdachte heeft vermoedelijk een regisserende rol gespeeld ten aanzien van het plegen van fraude met betrekking tot fictief grondgebruik en fictieve mestafvoer. Bij deze huiszoeking zijn toen meerdere computers en papieren in beslag genomen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mest

Nieuwe boerencoöperatie daagt mestregelgeving uit

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden