NVWA

melk melken melkveebedrijf

Nieuws melk

EU: Koemonitor voldoet niet voor wettelijke regels

De Europese Commissie heeft Nederland een tik op de vingers gegeven vanwege onvoldoende onafhankelijkheid bij het zuiveltoezicht op de boerderij. De bestaande regelingen bieden te weinig waarborgen tegen belangenverstrengeling bij controlerende dierenartsen.
29 April 2022
koeien voeren voerhek

Nieuws Vlees

NVWA strenger op medicijnresten in rundvlees

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt nog strenger bij de controle op (verboden) medicijnresten in rundvlees. Dit volgt uit een proef met een nieuwe detectiemethode. Daarmee kunnen ook beperkte overschrijdingen van ontstekingsremmers, pijnstillers en antibiotica worden aangetoond.
13 April 2022
melkveebedrijf koeien

Nieuws Fosfaat

NVWA beboet 10 melkveehouders om fosfaat

Bij risico-gerichte inspecties op 13 melkveebedrijven in 2020 bleek bij een kleine kwart hiervan toch alles in orde te zijn qua fosfaatrechten. Dit meldt de NVWA. de uitkomsten geven geen beeld voor de gehele melkveesector.
23 Maart 2022
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkens

Compaxo mag van rechter geen hogere slachtsnelheid

Compaxo mag de bandsnelheid van haar slachterij in Zevenaar niet verhogen om zo per uur meer varkens te kunnen verwerken. Dit heeft de voorzieningenrechter in Den Haag vlak voor kerst in kort geding bepaald. Opvallend genoeg gaf de rechter Compaxo het advies geen verdere juridische stappen te ondernemen.
3 Januari 2022
vleeskoe

Nieuws Vleesvee

Stichting Vleesvee, LTO en COV zetten RundNL op

De Stichting Vleesvee.nl, LTO Vleesvee en de COV hebben eind oktober sectororganisatie RundNL opgezet. Voorzitter Focko Zwanenburg wil nog niet zeggen wat de missie is, maar volgens informatie van diverse betrokkenen gaat het vooral om de Monitoring Kritische Stoffen (MKS).
8 November 2021
transport kalf veevervoer

Nieuws Veetransport

Veetransporteurs in de knel door boetesystematiek

Transporteurs van dieren uit de veehouderij gaan ten onder aan een bizarre en onrechtvaardige boetesystematiek. Met name bij de afvoer van oudere dieren is het risico op een (te) strenge beoordeling erg groot.
5 November 2021
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkens

Capaciteit Gosschalk nog altijd beperkt

Bijna 3 weken na de heropening van slachthuis Gosschalk in Epe (GLD) worden er op de locatie nog altijd maar beperkt varkens verwerkt. In een periode waarin het plaatsen van slachtvarkens sowieso al moeizaam verloopt, wordt door diverse partijen met smart gewacht op uitbreiding van de capaciteit.
16 September 2021
eieren Albert Heijn

Nieuws Pluimveehouderij

Schouten moet documenten fipronil toch vrijgeven

Minister Schouten van LNV mag een serie documenten over de fipronil-affaire in 2016 en 2017 niet langer bij zich houden. Pluimveehouders hebben recht op inzage.
15 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox