Meer aanbod beschikbaar

Prijs perspulp fractie lager dan vorig jaar

2 Mei 2017 - Wouter Baan

De eerste ronde van de voorverkoop van bietenperspulp is van start gegaan. Vanwege een ruimer suikerbietenareaal mag gerekend worden op flink meer aanbod van perspulp.

De basisprijs van perspulp is door Suiker Unie en voerfabrikant Duynie, beiden onderdeel van Cosun, vastgesteld op 1,35 euro per procent droge stof. Vorig jaar stond de prijs op 1,40 euro. De vastgestelde prijs is exclusief kortingen en toeslagen. Afhankelijk van de leveringsperiode ontvangen afnemers een flexibiliteitkorting van maximaal 0,08 euro per procent droge stof. ForFarmers heeft de basisprijs van perspulp overgenomen.

Flinke areaalstijging in Nederland 

Groter bietenareaal
Het bietenquotum in de Europese Unie komt in de loop van 2017 te vervallen. In voorbereiding daarop kregen telers van verwerkers de kans om het areaal uit te breiden. In Nederland is het bietenareaal met 20 procent vergroot tot 88.000 hectare. ForFarmers verwacht dat het aanbod in vergelijking met 2016 met 20 procent toeneemt. Hier kan de veehouder van profiteren. Ook in het kader van de kringloopwijzer is perspulp, volgens de voerreus, een interessant product, vanwege een laag gehalte aan fosfor en stikstof.

Een kleine kanttekening die moet worden gesteld is dat koude temperaturen zorgen voor een trage start van het groeiseizoen. Dit heeft ook invloed op de ontwikkeling van suikerbieten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden