Suiker Unie

suikerbieten

Inside Suikerbieten

Verschuivingen in teelt starten LLB-handel

Akkerbouwers die met hun bouwplan aan het schuiven zijn zorgen ervoor dat de handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Cosun Beet Company loskomt. Niet alleen is er aanbod in de markt te bespeuren, ook zijn er telers die hun areaal wel uit willen breiden. Over welke regio's en prijzen praten we?
16 November 2020
Cosun Beet Company

Nieuws Rebranding

Nieuwe naam Suiker Unie: Cosun Beet Company

Suiker Unie gaat Cosun Beet Company heten. Deze nieuwe naam is donderdagmiddag onthuld door CEO Paul Mesters op het hoofdkantoor in Dinteloord. De rebranding hoort volgens het onderdeel van Cosun bij de nieuwe strategie en koers van de ruim 100 jaar oude suikerproducent.
2 Juli 2020
droogte suikerbieten

Nieuws Oogstprognose

Ook suikerbietenteelt dreigt zuur te worden

Naast de huidige precaire marktsituatie voor fritesaardappelen, dreigt ook de teelt van suikerbieten dit campagnejaar zuur uit te vallen voor de telers. Suiker Unie houdt dit jaar rekening met een gemiddeld fors lagere suikeropbrengst per hectare. Dit komt bovenop de toch al weinig optimistische verwachtingen over de hoogte van de bietenprijs.
11 Juni 2020
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Suikerfabriek niet nodig voor aardappelverwerking

Voorlopig gaan er nog geen aardappelen richting de suikerfabriek Vierverlaten in Groningen. Suiker Unie houdt de capaciteit beschikbaar, maar vooralsnog zijn er voldoende mogelijkheden om fritesaardappelen regulier te verwerken of een alternatieve bestemming te geven.
4 Juni 2020
suiker suikerfabriek

Nieuws Aardappelen

Suikerfabriek droogt fritesaardappelen

Suiker Unie gaat vanaf 1 juni fritesaardappelen drogen in de suikerfabriek in Groningen. Het bedrijf, net als Aviko een dochteronderneming van Royal Cosun, kan daarmee het product langer bewaren.
27 Mei 2020
suiker Cosun

Nieuws Suiker

Suiker Unie start productie kristalsuiker weer op

Suiker Unie heeft deze week de productie van kristalsuiker weer gestart op de fabrieken in Dinteloord en Vierverlaten. De producent, onderdeel van Royal Cosun, gaat de komende weken het opgeslagen diksap verwerken tot suiker.
12 Mei 2020
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Inside Suikerbieten

Dalende suikerprijs nu niet grootste zorg voor teler

Met de teller op ruim 10.000 hectare worden inmiddels in alle regio's bieten gezaaid. Op de lichte gronden gaat dat probleemloos, maar op de zware kleigronden met horten en stoten. Ondertussen hebben de suikerprijzen een flinke daling ingezet.
2 April 2020
Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Suikerfabrieken stappen over op productie handgels

Na Suiker Unie stapt ook de Belgische bietenverwerker Tiense Suiker over op de productie van desinfecterende handgels. De 70% alcohol in deze gels kan prima afkomstig zijn van bio-ethanol, wat uit suikerbieten wordt gewonnen.
23 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox