Tegen uitspraak rechter

Van Dam overweegt een hoger beroep

9 Mei 2017 - Esther de Snoo - 5 reacties

Scheidend staatssecretaris Martijn van Dam overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitkomst van het kort geding. Het kort geding, inzake de Regeling Fosfaatreductie, werd door 70 melkveehouders aangespannen. De rechter stelde hen op 4 mei in het gelijk, waardoor de Regeling deels buiten werking is gesteld en er mogelijk meer rechtszaken volgen.

Demissionair staatssecretaris Van Dam stelt dat de rechter zich enkel heeft uitgesproken over de situatie van de 70 melkveehouders die om een oordeel van de rechter hebben gevraagd. 'Voor alle overige boeren blijft de Regeling fosfaatreductie gelden', zegt Van Dam tijdens het Algemeen overleg Landbouwraad dinsdagavond 9 mei. Hij zegt mogelijk de uitspraak van de rechter aan te willen vechten en overweegt om in hoger beroep te gaan. 'Dat ligt voor de hand', aldus Van Dam.

Deze week komt een schriftelijke reactie

Eind van de week meer duidelijk
Verder geeft Martijn van Dam aan dat hij deze week met een schriftelijke reactie op de uitspraak van de rechter kom. Ook wil hij aan het eind deze week duidelijkheid geven over de instelling van een knelgevallencommissie. Deze commissie moet gaan onderzoeken of de knelgevallenregeling verder uitgebreid moet worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Henk 9 Mei 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10874449/van-dam-overweegt-een-hoger-beroep][/url]
De puinhoop nabij...
john 9 Mei 2017
volgens mij doet hij er goed aan om de opkoopregeling uit te breiden..
Piet 10 Mei 2017
Van Dam heeft wel tijd om te rechten, maar de knelgevallencommissie..homaar.
wim v/d molen 10 Mei 2017
Waarom zou een bioboer zonder derogatie koeien moeten verkopen voor het behoud van derogatie ???? Ik zou zeggen alle derogatie maar weg dan ben je van het probleem af
henk 11 Mei 2017
ieder een het zelfde behandelen
Ik 11 Mei 2017
Uitleg van fosfaat plan... wordt even uitgelegd voor de gewone burgerJe rijdt op een snelweg; je mag 130 km/uur. Je komt een bord tegen "dieselrijders max. 110 km/uur" Je rijdt door met 130 km/uur want je rijdt benzine. 1 km verderop een bord: bmw en mercedes rijders max 90 km/uur behalve bmw en mercedesrijders met een trekhaak, die mogen 100 km/uur. Een paar kmUitleg van fosfaat plan... wordt even uitgelegd voor de gewone burgerJe rijdt op een snelweg; je mag 130 km/uur. Je komt een bord tegen "dieselrijders max. 110 km/uur" Je rijdt door met 130 km/uur want je rijdt benzine. 1 km verderop een bord: bmw en mercedes rijders max 90 km/uur behalve bmw en mercedesrijders met een trekhaak, die mogen 100 km/uur. Een paar km verderop weer een bord: verboden voor dieselrijders. Je rijdt verder, jij mag nog steeds 130 km/uur rijden. Tenminste dat denk je. Je had je radio niet aanstaan. Op het nieuws werd verteld dat per direct de toegestane snelheid is verlaagd naar 75 km per uur behalve als je ook een motorrijbewijs hebt en een parasol met een betonnen voet. Voor automobilsten die wel in het bezit zijn van een motorrijbewijs maar niet een parasol bezitten is een tussenoplossing gevonden; max 85 km per uur. verderop weer een bord: verboden voor dieselrijders. Je rijdt verder, jij mag nog steeds 130 km/uur rijden. Tenminste dat denk je. Je had je radio niet aanstaan. Op het nieuws werd verteld dat per direct de toegestane snelheid is verlaagd naar 75 km per uur behalve als je ook een motorrijbewijs hebt en een parasol met een betonnen voet. Voor automobilsten die wel in het bezit zijn van een motorrijbewijs maar niet een parasol bezitten is een tussenoplossing gevonden; max 85 km per uur.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden