Rechtzaak

rechtspraak rechtbank vonnis Boerenbusiness

Nieuws Uitspraak rechter

Oud DOC-leden hebben recht op fusiebonus

De rechtbank van Assen heeft in een tussenvonnis bepaald dat DOC de fusiebonus alsnog dient uit te betalen, zo meldt advocaat Dinant te Biesebeek die de melkveehouders bijstaat. De zaak werd eind 2017 aangespannen, omdat zij naar eigen zeggen niet geïnformeerd waren geen recht te hebben op de fusiebonus als zij lid-af zouden zijn. DOC Kaas beraadt zich op de uitspraak. 
7 September 2020
voer koeien koeienstal

Nieuws Stikstofcrisis

LNV en STAF weer in gesprek over voerspoor?

De rechter heeft vanochtend tijdens het kort geding dat de stichtingen STAF en Stikstofclaim tegen het ministerie van LNV hebben aangespannen, geen uitspraak gedaan. Beide partijen is aangeraden weer met elkaar in gesprek te gaan over de volledige onderbouwing van de ministeriële voermaatregel.
30 Juli 2020
veevoer voer melkveebedrijf koeien voerhek

Nieuws Stikstofcrisis

Schouten geeft geheim niet, FDF toert op naar RIVM

Omdat de onderbouwing van de voermaatregel niet voor het gestelde ultimatum is vrijgegeven, slepen de stichtingen  Stikstofclaim (SSC) en Agri Facts (STAF) het ministerie van Landbouw voor de rechter in een kort geding. Farmers Defence Force (FDF) heeft daarop haar actiedoel vastgesteld voor de landelijke actiedag komende woensdag: het RIVM in Bilthoven.
17 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Dagvaarding FDF

Actie FDF: hinderen mag, blokkeren niet

De rechtbank in Lelystad heeft Farmers Defence verboden om distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Wanneer zij dat wel doen, moet de actiegroep een dwangsom betalen van €100.000 per locatie. De rechter stelt daarnaast dat de boeren wel gewoon actie mogen voeren.
17 December 2019
boerenprotest

Nieuws Dagvaarding FDF

'CBL baseert dagvaarding op nepnieuws'

Volgens Farmers Defence Force (FDF) is de brancheorganisatie voor de supermarkten (CBL) er onterecht vanuit gegaan dat er woensdag 18 december distributiecentra worden geblokkeerd. Volgens de advocaat van de actiegroep baseert het CBL zich op nepnieuws.
16 December 2019
rechtspraak rechtbank rechtzaak

Inside Aardappelen

Mitolo Group beboet vanwege oneerlijk contract

Mitolo Group, de grootste Australische aardappelgroothandel, is beboet voor de leveringscontracten die het met de telers afsloot. Volgens de rechter zijn de voorwaarden oneerlijk en wordt de teler hierin benadeeld.
5 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden