Animal Rights filmt

Misstanden in pluimveesector opgedoken

15 Juni 2017 - Wouter Baan

Opnieuw zijn er undercoverbeelden opgedoken van dierenleed in België. Animal Rights heeft een opname gemaakt in een Belgische broederij en die opnames vormen geen reclame voor de pluimveesector.

Op de beelden is te zien hoe de kuikentjes worden gesorteerd. In een reactie laat Animal Rights weten dat afwijkende dieren, die nutteloos zijn voor de sector, op lugubere wijze uit het proces worden gefilterd.

Pluimveesector moet op de korrel

Inspectie op komst
De Vlaamse minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, stuurt de inspectie vandaag (15 juni) nog naar de fokkerij, meldt VTM Nieuws. De getoonde 'weerzinwekkende praktijken' tonen volgens hem aan dat de pluimveesector op de korrel genomen moet worden. 'Het gooien met dieren, kuikens systematisch de nek breken of verdrinken, is onduldbaar.' De betrokken partijen wilden niet op de aanklacht reageren.

Tweede voorval in korte tijd
Het is niet de eerste keer dat Animal Rights misstanden aan de kaak stelt. In maart doken undercoverbeelden op uit een Vlaams slachthuis, met daarop gruwelijke taferelen. De slachterij werd toen door de minister Weyts enkele weken stilgelegd. Ook moest de slachterij in kwestie een actieplan uitwerken om dergelijke misstanden in de toekomst te voorkomen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden