Nieuw veehouderijbeleid

Brabantse Staten hekelt gebrek aan uitwerking

7 Juli 2017 - Esther de Snoo - 1 reactie

Gedurende het debat wordt dit artikel aangevuld.

De Brabantse Staten zijn ontevreden over de uitwerking van het voorgestelde beleid van het provinciebestuur. Dat blijkt uit de interrupties van vrijwel alle Statenfracties op het betoog van VVD-Statenlid Wouter Bollen. Vrijdag stemt Provinciale Staten over de nieuwe milieu- en ruimtelijke ordeningsregels voor de veehouderij. 

Vrijwel alle Statenfracties menen dat het beleidsvoorstel van Gedeputeerde Staten (GS) voor een strenger veehouderijbeleid zeer beperkt is uitgewerkt. De roep om 'geflankeerd beleid' is groot. Het voorgestelde beleid is een beleidskader waarvan onduidelijk is hoe de regels in de praktijk uitgevoerd gaan worden. Ook over de financiering van het beleid is nog veel onduidelijk. 

 

Het moet duidelijk zijn hoe het beleid gefinancierd gaat worden. 

Motie over uitwerking beleid
Bollen dient aan het einde van zijn betoog een motie in waarin de VVD het provinciebestuur oproept om op korte termijn met een gedegen beleidsuitwerking te komen. Ook moet het duidelijk worden hoe het beleid gefinancierd gaat worden. Bollen wil onder meer dat in de beleidsuitwerking aandacht wordt besteed aan de positie van jonge boeren. "Jonge boeren zijn vaak al zwaar gefinancierd. Zij moeten worden ontzien." Ook vraagt hij in zijn betoog om heldere kaders voor het financieringsfonds en zet hij vraagtekens bij de juridische houdbaarheid van de plannen. "Het hangt af van het antwoord van het College op onze motie of de VVD zal instemmen of niet", reageert Bollen op de zoveelste interrumptie van Statenleden die keer op keer wilden weten of en waarom de VVD achter het beleidsvoorstel staat. 

 


Vandaag stemmen Provinciale Staten over nieuw beleid. Kern van de nieuwe regels is het vervroegen van emissieregels, stalderen en mestbewerking. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
joan 7 Juli 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10875117/brabantse-staten-hekelt-gebrek-aan-uitwerking][/url]
meteen alle foute bedrijven laten stoppen
en groot is per definitie fout
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden