Noord-Brabant

silo veehouderij

Nieuws Veehouderij

Brabant wil voorrang met ombouwsteun stallen

De provincie Noord-Brabant wil voorkomen dat veehouders in de regio stallen zonder rijkssubsidie moeten aanpassen, maar wil tegelijkertijd vasthouden aan de vastgestelde datum voor stalaanpassingen: 1 januari 2024. Daarom wil het eerder kunnen tappen uit de pot met €25 miljard aan Rijksmiddelen voor opkoop en transitie in de landbouw.
21 Februari 2022
rechtspraak rechtbank Boerenbusiness

Nieuws stikstof

Rechter haalt streep door natuurvergunning Rendac

GS van Noord-Brabant hebben Rendac in 2020 ten onrechte toestemming gegeven voor uitbreiding in de nabijheid van een Natura 2000 gebied. Reden waarom een nieuw besluit nodig is. Duidelijk moet worden of de stap niet leidt tot significante verstoringen of meer stikstofuitstoot.
21 Januari 2022
Vreugdenhil stikstofdialogen

Podcast Stikstofdialogen

Vreugdenhil: 'Alle emissies stikstof langs dezelfde lat'

Hermen Vreugdenhil heeft zich het afgelopen jaar als fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant opgeworpen tot een kritische volger van het Nederlandse stikstofbeleid.
4 Januari 2022
veehouderij oude schuur

Nieuws Noord-Brabant

Geen stalaanpassing afbouwende veehouders

Veehouders in Noord-Brabant die op termijn gaan stoppen, hoeven hun stallen tot 2028 niet aan te passen, als het aan het college van Gedeputeerde Staten (GS) ligt. De veehouders die doorgaan hebben tot 2024 de tijd om hun stallen aan te passen zodat die voldoen aan de stikstofregels van de provincie.
25 November 2021
Elies Lemkes

Interview Politiek

Andere wind waait over het Brabantse platteland

Vanuit het Brabantse provinciehuis waait een best wel andere wind als het gaat om beleid voor landbouw en voedsel. Dat mag zo wel worden gesteld, geeft gedeputeerde Elies Lemkes-Straver toe in een interview met Boerenbusiness.
23 November 2021
grond nederland grondprijs

Nieuws Politiek

Brabant wil veeljarig beleid en gunstige natuurpacht

De Noord-Brabantse landbouw staat voor de periode tot 2030 voor stevige opgaven. Zo wil de provincie dat de veehouderij de emissies stevig beperkt. Maar er wordt ook breed gestimuleerd. Natuurinclusieve landbouw het meest. De provincie helpt die ook met zo'n 1500 hectare natuurpacht op gunstige voorwaarden.
23 November 2021
overstroming wateroverlast

Inside Weer

Ravage aan gewassen na overstromingen

De schade aan gewassen in het zuidoosten van Nederland en België is niet te overzien. Vooral de uiterwaarden langs de rivier de Maas zijn zwaar getroffen. Gewassen staan 4 meter onder water en zijn afgeschreven. Hoe groot de schade in de buurlanden is blijft lastig in te schatten.
19 Juli 2021
Vreugdenhil

Nieuws Noord-Brabant

'Provincie moet stoppen met verkoop stikstofruimte'

Hermen Vreugdenhil, Statenlid van Noord-Brabant voor de ChristenUnie-SGP, wil dat de provincie per direct stopt met de openbare verkoop van stikstofruimte totdat er duidelijkheid is over het verkoopproces. Dit verzoek doet hij vandaag (vrijdag 26 maart) tijdens de Statenvergadering.
26 Maart 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox