Fabriek draait op volle toeren

AgruniekRijnvallei start met GMO-vrij voer

1 Augustus 2017 - Kimberly Bakker - 1 reactie

AgruniekRijnvallei (AR) is eind juli gestart met het leveren van GMO-vrij voer. De fabriek in Winterswijk is de afgelopen periode klaargemaakt om rundveevoer, volgens de VLOG-standaard te kunnen leveren. Die fabriek gaat zowel voor AR, als voor Vitelia GMO-vrij voer leveren. 

AgruniekRijnvallei levert al een aantal jaar GMO-vrij voer aan pluimveehouders. Sinds kort kunnen dus ook de rundveehouders hiervoor bij AR terecht. Het bedrijf wil hiermee anticiperen op de vraag vanuit de zuivelindustrie naar melk van koeien, die gevoerd worden met GMO-vrij voer.

Melk dat is vrij is van gentechnieken levert een toeslag op

Rundveehouders die de keuze maken voor het produceren van melk met voer, dat vrij is van gentechnieken, ontvangen een extra toeslag op de melk die zij leveren. 

GMO-vrij voer
Veehouders die VLOG-melk willen leveren, moeten voer inkopen dat aan de VLOG-standaard voldoet. Dit houdt in dat het voer vrij moet zijn van gentechnieken. De VLOG-markt in Nederland zit momenteel nog in een pilotfase. 

Echter, er zijn wel signalen dat VLOG steeds meer gevraagd gaat worden. Dit vooral omdat in Duitsland GMO-vrij een heftig discussiepunt is. Aangezien Nederland een exportland is en er veel zuivel naar Duitsland gaat, kunnen AR niet om deze vraag heen.

GMO-vrij steeds populairder
Ook andere bedrijven zijn al gestart met het leveren van GMO-vrije producten. Zo startte Agrifirm eind april al met GMO-vrij voer en is FrieslandCampina gestart met een proef naar GMO-vrije kaas.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 2 Augustus 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10875396/agruniekrijnvallei-start-met-gmo-vrij-voer][/url]
levert nog geen plus op in de melkprijs
Jpk 25 Mei 2018
Er is veel te veelgangbare melk zie beleid frieslan campina
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden