Dierenwelzijn verbeteren

Verplicht camera's in slachthuizen Engeland

14 Augustus 2017 - Kimberly Bakker

Slachthuizen in het Verenigd Koninkrijk moeten binnenkort verplicht beveiligingscamera's ophangen. Hiermee moet het dierenwelzijn in het land verbeterd worden. Daarnaast is het doel om consumenten meer inzicht te geven in het slachtproces. 

Deze normen moeten de positie van het Verenigd Koninkrijk als wereldwijde leider op het gebied van dierenwelzijn vergroten. Volgens Michael Gove, secretaris voor Milieu, zal dit met name gebeuren doordat de Food Standards Agency, degenen die de normen bewaken en handhaven, toegang krijgen tot de beelden. 

Overtredingen worden strafbaarder

Gevolgen van overtreding
Ook de gevolgen van een overtreding nemen toe. Zo kunnen overtredingen leiden tot een wetshandhavingsbericht, opschorting of intrekking van personeelsvergunningen en/of tot het starten van een strafonderzoek. 

De eerste slachthuizen die moeten worden voorzien van beveiligingscamera's zijn de slachthuizen voor de pluimveehouderijen. In het komende jaar zullen ook de slachterijen voor runderen, varkens en paarden volgen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden