Slachterijen

slachterij varkens - agri

Nieuws Onderzoek

Stop op verhoging slachtsnelheid blijft (nog)

De risico's die een hogere slachtsnelheid met zich meebrengen, kunnen worden ondervangen door maatregelen. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen Livestock Research.
26 April 2022
varkens - agri

Nieuws Varkens

Gosschalk niet meer onder verscherpt toezicht

Het verscherpt toezicht bij slachterij Gosschalk in Epe door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is opgeheven. Volgens de NVWA heeft het slachthuis zijn verantwoordelijkheid genomen en voldoet het inmiddels weer aan de geldende wet- en regelgeving. De slachtsnelheid ligt wel lager dan voor het ingrijpen.
7 Februari 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Dierenwelzijn

Slachthuis Eeklo dicht om problemen dierenwelzijn

De Belgische minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft het slachthuis in Eeklo met onmiddellijke ingang gesloten vanwege problemen met het dierenwelzijn. De directie van het slachthuis zegt zich compleet overvallen te voelen door het besluit, al wordt niet ontkend dat er problemen zijn geweest.
31 Januari 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Proef hogere slachtsnelheid varkens Verenigde Staten

Een negental varkensslachthuizen in de Verenigde Staten mogen op proef-basis hun slachtsnelheid weer verhogen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) besloten.
12 November 2021
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkens

Capaciteit Gosschalk nog altijd beperkt

Bijna 3 weken na de heropening van slachthuis Gosschalk in Epe (GLD) worden er op de locatie nog altijd maar beperkt varkens verwerkt. In een periode waarin het plaatsen van slachtvarkens sowieso al moeizaam verloopt, wordt door diverse partijen met smart gewacht op uitbreiding van de capaciteit.
16 September 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Gosschalk mag onder voorwaarden weer open

Exportslachterij Gosschalk in Epe mag morgen (31 augustus) weer gaan slachten, maar wel met de nodige restricties. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heft de schorsing op. Het slachthuis blijft onder verscherpt toezicht staan.
30 Augustus 2021
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Nieuws Vlees

VS investeert honderden miljoenen in vee en vlees

Veehouders in de Verenigde Staten die vorig jaar slachtvee hebben moeten laten euthanaseren vanwege gebrek aan slachtcapaciteit, worden gecompenseerd. Met name varkens-, kalkoen- en kippen bedrijven kwamen vorig jaar in de problemen. Ook komt er een groot steunpakket om de vleesverwerkende sector te versterken.
16 Juli 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.
6 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox