Gesponsord: AgroCoach

Hoe maak je een bedrijfsovername succesvol?

27 September 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Bedrijfsovername in de agrarische sector is één van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een agrarisch ondernemer. Het markeert het einde, maar ook het begin van een tijdperk in het leven van de betrokkenen. Hoe kan een bedrijfsovername succesvol, in plaats van stressvol, zijn?

Veruit de meeste bedrijfsovernames in de agrarische sector spelen zich af binnen de familiesfeer. Dit betekent dat er naast financiële, fiscale en andere praktische aspecten ook sociaal-emotionele zaken een belangrijke rol spelen. Je bent zakelijk en privé sterk met elkaar verweven.

De menselijke kant is van doorslaggevend belang

De ervaring leert dat de meeste aandacht uit gaat naar 3 aspecten: geld, fiscus, arbeid. Toch is het de sociaal-emotionele of menselijke kant die van doorslaggevend belang is bij het slagen van een bedrijfsovername.

In de studio
Dik Veefkind, agrarisch coach en mediator schreef eerder deze maand een blog over bedrijfsovernames. Lees zijn volledige blog hier

Op dinsdag 3 oktober is Veefkind opnieuw te gast in de studio van Boerenbusiness. Hij licht dan toe hoe je een bedrijfsovername succesvol kan maken. 

Heb je een vraag aan Dik Veefkind over dit onderwerp? Stuur deze dan in via de reacties onder dit artikel en wie weet wordt deze behandeld in het interview.

Bekijk hier het vorige interview met Dik Veefkind.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Leen 27 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10876006/hoe-maak-je-een-bedrijfsovername-succesvol][/url]
Ik ben 65, heb geen opvolger en wil nog enkele jaren doorgaan. Is het verstandig om een 'wildvreemde' alvast te laten participeren in mijn bedrijf?
Dik Veefkind | Agrocoach 28 September 2017
Leen schreef:
Dit is een reactie op dit artikel:
Ik ben 65, heb geen opvolger en wil nog enkele jaren doorgaan. Is het verstandig om een 'wildvreemde' alvast te laten participeren in mijn bedrijf?


Beste Leen, Het is altijd verstandig om eerst goed duidelijk te krijgen met wie je te doen hebt. Passen jullie wel bij elkaar? Heb je dezelfde visie? Maak je duidelijke afspraken? Gun je deze persoon de voortzetting van jouw levenswerk? Besteedt om heel veel ellende te voorkomen dus ruim voldoende tijd aan de voorbereiding op het samenwerken, en blijf goed met elkaar communiceren...
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden