'Thank a Farmer Day'

Boer Bewust bedankt boer door bewustwording

13 Oktober 2017 - 7 reacties

Het is vandaag, vrijdag 13 oktober, 'Thank a Farmer Day'. Stichting Boer Bewust wil dat daar in Nederland meer aandacht aan besteed wordt. Dat laat de organisatie weten in een persbericht.

Wereldwijd wordt 'Thank a Farmer Day' al gevierd. Echter, in Nederland nog niet. Dit terwijl de Nederlandse landbouw een zeer belangrijke rol speelt in de Nederlandse economie én in de wereldwijde voedselvoorziening.

Belangrijke rol in de wereldwijde voedselvoorziening

Bewustwording creëren
Stichting Boer Bewust wil niet dat deze dag gezien wordt, als een dag waarop een 'dank je wel' wordt gevraagd vanuit de boeren. Het moet juist een dag zijn waarop bewustwording wordt gecreëerd bij de consumenten over het feit dat boeren een grote rol spelen in de voedselvoorziening. 

De Nederlandse boer staat garant voor voedselzekerheid. Bovendien investeren zij in innovatieve ontwikkelingen en milieu-oplossingen. Daarnaast zijn de boeren goed voor een exportbijdrage van zo'n €90 miljard. Ongeveer 10% van de Nederlandse beroepsbevolking is (in)direct betrokken bij de landbouw en/of voedselproductie. Boer Bewust hoopt dit met 'Thank a Farmer Day' duidelijk te maken bij de consument.

Stichting Boer Bewust
Stichting Boer Bewust is een initiatief van een aantal boeren en heeft als doel de communicatie tussen de agrarische sector en de consument te verbeteren. Daarnaast ziet de stichting dat de consument steeds verder van de agrarische sector staat. Met de advertenties hoopt de Boer Bewust de consument meer bij de boer te betrekken.

Bekijk hieronder de video van 'Thank a Farmer Day'.

 

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Collega 13 Oktober 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10876175/boer-bewust-bedankt-boer-door-bewustwording][/url]
Prachtig, deze mensen krijgen het zo wel voor mekaar om de link met de consument te maken!! Top, ik denk toch dat ik ook maar zo'n bord ga kopen.
Franny knuever 13 Oktober 2017
Ik wens alle boeren en tuinders in Nederland toe dat onze nieuwe regering, die weer een landbouwministers krijgt, dat er rekening gehouden wordt met hun wensen. Kijk ook naar de getroffen kippenboeren. Waarom geen hulp voor de Nederlandse boeren en tuinders. Voor het buitenland staan ze meestal te trappelen met geld.
WVlokhoven 13 Oktober 2017
Beste boeren
De vereniging van oud medewerkers pz zweegers bedankt jullie voor alle jaren inzet voor alle mensen
Wij wensen jullie veel succes in jullie strijd voor een fatsoenlijk bestaan en een fatsoenlijk inkomen.
Laat je niet kisten door allerlei nietszeggende protestacties en ga door met jullie fantastisch werk.
simon van hoeve 13 Oktober 2017
Allemaal heel mooie verhalen,maar realiseer wel dat de akkerbouwer op dit moment een prijs betaald krijgt welke onder de kostprijs ligt.
Uien 0,06 cent per kg aardappelen 0,08 cent per kilo tarwe 0,13 cent dit alles onder de kostprijs en dan moet je de prijzen in de winkel eens bekijken.
Tussen de teler en de consument blijkt er heel wat te verdienen te zijn.
Simon zijn broer 13 Oktober 2017
Simon genoemde prijzen zijn niet correct.aardappelen doen 0.03 als je een koper kunt vinden. uien doen 0.10 droog uit schuur en graan 0.16 dus valt allemaal wel mee.....
Abonnee
Dekil 14 Oktober 2017
https://www.trouw.nl/opinie/mensen-die-zich-kapot-werken-om-ons-van-voedsel-te-voorzien-gaan-dood-in-stilte~af655bed/
Kleiboer 14 Oktober 2017
Simon zijn broer schreef:
Simon genoemde prijzen zijn niet correct.aardappelen doen 0.03 als je een koper kunt vinden. uien doen 0.10 droog uit schuur en graan 0.16 dus valt allemaal wel mee.....Hoeveel ton wil je hebben voor 9 cent droog uit de schuur?
Johan 17 Oktober 2017
Wie zijn hart verloor in 'den boerenstiel' kan niet onverschillig blijven toekijken. De medewerkers, vrijwilligers en anderen, bij 'Boeren op een Kruispunt' leveren in Vlaanderen al 10 jaar uitstekend werk en dat in soms buitengewoon moeilijke en ondankbare omstandigheden, om 'onze' boeren uit de miserie te helpen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Aangeboden door Boer Bewust

Thank a Farmer Day: Met de boer aan tafel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief