Campagne met hindernissen

British Sugar pompt geld in suikerproductie

7 November 2017 - Niels van der Boom

De suikerbietencampagne in Engeland verloopt niet zonder slag of stoot. Net als in Nederland hebben de verschillende fabrieken met opstartproblemen te maken gehad. Suikerproducent British Sugar maakt bekend geld te investeren in alle 4 de locaties.

In totaal stopt British Sugar £250 miljoen, omgerekend €283 miljoen, in de 4 fabrieken die het heeft. De investering wordt uitgesmeerd over een periode van 5 jaar en is bedoeld om machines te vernieuwen, waardoor ze efficiënter kunnen draaien zonder problemen. Ondanks de problemen aan het begin van de campagne loopt de bietenverwerking nu voor op schema, zegt woordvoerder Colm McKay tegen Farmers Weekly.

283

miljoen

euro steekt British Sugar in de suikerproductie

Boeren benadeeld door faillissement
Naast problemen met de verwerking van suikerbieten, heeft British Sugar met nog een tegenslag te maken gehad. Eén van de grote partners: M&J Haulage werd begin oktober failliet verklaard, nadat het een belangrijke deal verloor.

In Engeland zijn grote loonbedrijven vaak direct aan de fabriek verbonden. Zijn plannen het rooien, laden en transport zelf in en verzorgen alle takken van sport. Gaat één grote speler failliet, dan is dit voor de aangesloten telers een ramp.

NFU Sugar, de suikertak van boerenbelangenbehartiger NFU, heeft maatregelen genomen om het probleem op te lossen. Het is niet gemakkelijk om op korte termijn een grote transportfirma te vinden die de bieten kan vervoeren.

Rooien loopt prima
British Sugar hoopt alle problemen nu achter zich te laten. Omstandigheden om te rooien zijn goed en voldoende bieten worden aangevoerd op de 4 locaties. Het gemiddelde suikergehalte voor alle locaties bedroeg begin november 17,8%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden