Streven VVD en CU

Kleineondernemersregeling aantrekkelijk maken

7 November 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

De VVD en de ChristenUnie willen het overgangsrecht verlengen van 3 maanden naar 1 jaar. Daarnaast willen zij de mogelijkheden voor de kleineondernemersregeling aantrekkelijker maken voor boeren. Op maandag 6 november spraken zij hierover in de Tweede Kamer.

De kleineondernemersregeling kan interessant zijn voor boeren die worden getroffen door de afschaffing van de landbouwvrijstelling. In de komende wijziging van de regeling moet het kabinet ervoor zorgen dat deze aantrekkelijker wordt voor boeren.

€22 miljoen gaat niet terug naar de sector

Geld niet terug naar sector
Het geld dat uit de btw-landbouwregeling komt, gaat niet terug naar de landbouw. Dat zegt staatssecretaris Snel van Financiën. Het betreft in totaal €22 miljoen.

Het geld wordt gebruikt voor andere doeleinden. Zo zou het worden gebruikt om de tekorten van het ministerie van Economische Zaken op te vullen. De overige gelden worden ingezet voor de dekking van het belastingplan in 2018.

Verschillende partijen hebben geëist dit geld terug te brengen in de sector. Snel stelt echter dat het afschaffen al eerder bekend is gemaakt en dus konden de ondernemers hier al rekening mee houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Tweede Kamer
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden