Frites, uien en vlees

Indonesië moet importsysteem afbreken

16 November 2017

Indonesië wordt door de Wereldhandelsorganisatie (WTO) teruggefloten om haar importbeleid. Amerikanen en Nieuw-Zeelanders verwachten dat zij hierdoor de export van frites, uien en vlees kunnen opschroeven.

Indonesië is een belangrijke markt voor Amerikaanse aardappelproducten. Vanwege het illegale importprogramma van het land, bedroeg de Amerikaanse diepvriesfrites-export naar Indonesië in 2016 slechts $18 miljoen. Vergeleken met de kleinere buurmarkt, Maleisië, dat dit soort handelsbelemmeringen niet voert, is dat nog niet de helft ($41 miljoen).

Stap voorwaarts naar een eerlijke en evenwichtige handel 

Afbraak importsysteem
Met de uitspraak denkt het National Potato Council dat er een belangrijke stap voorwaarts is gezet naar een eerlijke en evenwichtige handel met een van de belangrijkste handelspartners. 

De Amerikanen verwachten dat Indonesië haar importsysteem nu afbreekt en er daarmee meer aardappelen en aardappelproducten kunnen worden uitgevoerd. Bij rundvlees, pluimveevlees, bloemen en planten, uien en appels spelen ook soortgelijke zaken tussen de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Indonesië. 

Regenradar
Powered by Agroweer
China voert import agrarische producten op

Nieuws Import

China voert import agrarische producten op

Verdwijnt Amerikaanse zuivel uit schappen EU?

Nieuws Melk

Verdwijnt Amerikaanse zuivel uit schappen EU?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief