Indonesië

FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws Investering

RFC investeert kwart miljard in Indonesië

De ledenraad van FrieslandCampina heeft woensdag (30 september) ingestemd met de bouw van een nieuwe zuivelfabriek en bijbehorend distributiecentrum voor Frisian Flag Indonesia in Indonesië. Met het project is een investering van €250 miljoen gemoeid.
1 Oktober 2020
varkens wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP-uitbraken in Indonesië lopen verder op

Sinds eind vorig jaar circuleert de Afrikaanse varkenspest (AVP) ook in Indonesië. De varkensstapel is daardoor dit jaar flink uitgedund. In Polen worden er nog steeds wilde zwijnen gevonden die het virus onder de leden hebben. Ondertussen roepen de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Staten (FAO).
22 Juli 2020
De Heus

Nieuws Overname

De Heus op overnamepad in Indonesië

Diervoedergigant De Heus blijft haar imperium uitbreiden en versterkt haar marktpositie in Indonesië. Het bedrijf neemt de mengvoeractiviteiten van Neovia Indonesia over.
4 Juni 2020
akkerbouw export uien uienexport

Nieuws Uien

Nieuw-Zeeland hervat uienexport naar Indonesië

Na Nederlandse uien gaat Indonesië ook weer uien uit Nieuw-Zeeland importeren. Dat is goed nieuws voor de uienexporteurs in het land, voor wie Indonesië een belangrijke afzetmarkt is.
23 April 2020
export uien uienexport

Nieuws Export

Handel kan uien en zuivel weer in Indonesië kwijt

Indonesië gaat weer importvergunningen verstrekken aan Nederlandse bedrijven die uien en zuivelproducten willen exporteren naar het land. Dat is het resultaat van de huidige handelsmissie, gekoppeld aan het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.
11 Maart 2020
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Indonesië bevestigt Afrikaanse varkenspest

Ongeveer 1 maand geleden werden er zo'n 4.000 dode varkens aangetroffen in Indonesië. Het landbouwministerie in het land heeft nu bevestigd dat de dieren zijn gestorven aan Afrikaanse varkenspest. Daarnaast meldt Rabobank dat de varkensstapel in Aziatische landen ook in 2020 nog gevolgen ondervindt van de dierziekte.
16 December 2019
varkens wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Indonesië getroffen door Afrikaanse varkenspest?

Hoewel nog niets officieel bevestigd is, laten bronnen binnen het Indonesische ministerie van Landbouw bij Reuters weten dat er in de provincie Noord-Sumatra Afrikaanse varkenspest aangetroffen is. In China, waar het virus al ruim 1 jaar heerst, worden nieuwe maatregelen getroffen tegen het tekort aan varkensvlees.
11 November 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief