Beslist beoordelingspanel

Monsanto overname geen gevaar voor VS

5 December 2017 - Niels van der Boom

Als het aan een speciaal gevormd beoordelingspanel in de Verenigde Staten (VS) ligt, kan de overname van Monsanto door Bayer zonder problemen doorgaan. Het ziet geen gevaar voor de nationale veiligheid in het land. Beide bedrijven maakte het nieuws vrijdag 1 december bekend.

In een gezamenlijk persbericht laten Bayer en Monsanto weten dat CFIUS, het Committee of Foreign Investment in the United States, groenlicht geeft voor overname van de chemiefabrikant. Hiermee is een bedrag van $66 miljard gemoeid. Met de goedkeuring hoopt Bayer dat de transactie begin 2018 kan worden afgesloten.

3 bedrijven
Met de overname wordt ’s werelds grootste zaden- en chemiegigant gevormd. In de sector zijn straks nog 3 grote bedrijven actief: Dow DuPont, ChemChina-Syngenta en Bayer-Monsanto. Laatstgenoemde maakte in september 2016 bekend samen te gaan. Daarmee wil het de digitale kracht op zadengebied, van Monsanto, bundelen met de gewasbeschermingskennis van Bayer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Meer over

BayerMonsanto
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden