Bayer

Bayer

Achtergrond Gewasbescherming

'Waken voor willekeur bij toelating middelen'

Verdere verduurzaming van de agrarische sector staat hoog op de politieke agenda. De Europese Green Deal en de daaruit voortvloeiende Farm-to-Fork- en biodiversiteitstrategie hebben sinds de bekendmaking stevig reacties opgeroepen. Voorstanders vinden dat de maatregelen vooral symptoombestrijding zijn en niet ver genoeg gaan, terwijl tegenstanders bang zijn dat de EU de eigen voedselproductie verkwanselt en zich afhankelijk maakt van import. Door de oorlog in Oekraïne is de discussie in een nieuw daglicht komen te staan.
30 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Duurzamer telen vraagt om innovatie'

'Dé sleutel voor duurzamer zetmeelaardappelen telen is innovatie – en dan vooral in de vorm van nieuwe, betere rassen. Daarnaast moeten we gewasbeschermingsmiddelen aan boord houden, want die hebben we naast teeltmaatregelen de komende jaren zeker nodig. Het idee dat we in 2030 zonder gewasbeschermingsmiddelen zouden kunnen is niet realistisch.‘’ Dat zegt Jans Klok, coördinator kennis & ontwikkeling bij Royal Avebe. 
9 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

Planttijd lelies voorjaar 2022

Na een natte en milde winter komt de lelie planttijd in zicht. Om te zorgen voor een goede en gezonde opbrengst is het van belang om voorafgaand aan het planten de actuele situatie van een perceel goed in kaart te brengen.
4 Maart 2022
Bayer

Nieuws Bayer

Flinke omzetgroei en weer zwarte cijfers voor Bayer

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf schrijft zwarte cijfers en de omzet is het afgelopen boekjaar met bijna 9% gestegen. Dat blijkt uit presentie van de jaarcijfers vandaag, dinsdag 1 maart.
1 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Je hebt een probleem als je doornappel laat glippen'

Afgelopen zomer zette de Maas het complete bedrijf van maatschap Van den Eertwegh onder water. Een heftige gebeurtenis, waarvan de wonden nog lang niet geheeld zijn. ,,De schadeafwikkeling is nog amper op gang gekomen, maar we zullen toch weer onze blik naar voren moeten richten. De aardappels moeten straks toch weer de grond’’, zegt Wim van den Eertwegh.
1 Maart 2022
gewasbescherming

Achtergrond Gewasbescherming

Dit moet je weten over het tekort aan glyfosaat

Een brief waarin chemieconcern Bayer waarschuwt voor problemen met de levering van glyfosaathoudende middelen, door een mechanisch defect bij een toeleverancier van één van de grondstoffen voor deze actieve stof, lekte eerder deze week uit. De gevolgen voor de beschikbaarheid in Nederland van glyfosaat blijven volgens insiders voor het aanstaande voorjaar vooralsnog beperkt, blijkt na rondvraag van Boerenbusiness.
17 Februari 2022
gewasbescherming Glyfosaat Roundup Agrifac Veldspuit

Nieuws Gewasbescherming

Beschikbaarheid glyfosaat dit voorjaar in het gedrang

Bayer verwacht leverproblemen met herbiciden waar de werkzame stof glyfosaat in zit. Het gaat dan hoofdzakelijk om het bekende RoundUp. Eén van de ingrediënten van glyfosaat is niet leverbaar en dat raakt de productie. Dit heeft het gewasbeschermingsmiddelenbedrijf vandaag (14 februari) bekendgemaakt.
14 Februari 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer CropScience

'Uienteelt zit diep in ons DNA'

Na een tijdelijke stop in 2020 heeft Ivo Haartsen uit Biervliet (Zld.) de uienteelt het afgelopen jaar weer opgepakt. 'Het blijft toch een mooi en uitdagend gewas. Bovendien hebben we alle benodigdheden voor de teelt’’, zo motiveert hij de terugkeer van het gewas in het bouwplan.
4 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox