Over 2017

Lonen in landbouwsector stegen het hardst

4 Januari 2018 - Wouter Baan

De cao-lonen in de landbouwsector zijn in 2017 het hardst gestegen van alle branches. Gemiddeld ging de werknemer in Nederland er 1,5% op vooruit, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De lonen in Nederland zijn in het aflopen jaar minder hard gestegen dan in 2016, toen lag de gemiddelde loonstijging nog op 1,8%. Wat opvalt, is dat het beeld in de landbouwsector afwijkt van het landelijk gemiddelde.

Verbeterde cao’s
Medewerkers in de landbouwsector realiseerden in 2017 een loonstijging van 2,3%. In 2016 lag de loonstijging, met een plus van 0,9%, onder het landelijk gemiddelde. De plotselinge vooruitgang in 2017 komt vooral door verbeterde cao’s in de veehouderij en glastuinbouw.

De verwachting is dat de gemiddelde lonen in Nederland in 2018 verder zullen stijgen. Werkgeversorganisatie AWVN gaat uit van een gemiddelde stijging van 2,14%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden