Groen licht voor Baysanto

Keurt Amerika overname Monsanto goed?

10 April 2018 - Niels van der Boom

De overname van Monsanto door Bayer is goedgekeurd door de US Department of Justice, meldt Wall Street Journal. Het Amerikaanse ministerie van Justitie neemt hiermee de laatste hindernis voor de megadeal ter waarde van $66 miljard.

De Europese Commissie gaf eind maart al toestemming voor de samensmelting van het chemie- en zadenconcern, die in de volksmond al 'Baysanto' wordt genoemd. Volgens de Wall Street Journal zou nu ook het Amerikaanse ministerie van Justitie toestemming hebben verleend. De overheid had vorige maand nog bedenkingen bij de overname.

Laatste hindernis  voor megadeal

Om de overname mogelijk te maken, moeten beide bedrijven aan flink eisenpakket voldoen. Zo verkoopt Bayer zijn zadentak aan BASF. Een woordvoerder van Monsanto en Bayer wilde niet tegen de WSJ zeggen of er inderdaad groen licht vanaf Amerikaanse zijde is.

Waardestijging
Ondanks het uitblijven van een officiële bevestiging, stegen de aandelen van Monsanto flink nadat het nieuws bekend werd. De koers liet een stijging van 7,6% per aandeel zien. Volgens het bedrijf vindt de officiële overname in juni plaats.

Foto: ricochet64/Shutterstock.com

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Meer over

BayerMonsanto
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden