Jaarcijfers 2017

Winst Voergroep Zuid meer dan verdubbeld

23 April 2018

Voergroep Zuid heeft over 2017 een fractie minder voer afgezet dan in het jaar daarvoor. Ook de omzet liep terug; met 15% tot €235 miljoen. Onderaan de streep houdt de coöperatie echter fors meer over.

Volgens directeur Wim Maaskant heeft Voergroep Zuid over 2017 een nieuwe koers uitgezet. De focus van de coöperatie ligt zowel op diervoeractiviteiten als op niet-agrarische activiteiten (zoals retail en verzekeringen). Zowel de verzekerings- als retailtak leverde een positieve bijdrage aan het resultaat.

Het voervolume kromp echter met zo’n 14.000 ton tot ruim 788.000 ton; naar eigen zeggen als gevolg van krimpende afzetmarkten. Het aantal leden steeg daarentegen met 7 leden tot 849 stuks. Ondanks de krimpende omzet, kent de netto-wint meer dan een verdubbeling tot €755.000. 

Organisatie verder vorm geven
Maaskant laat weten dat Voergroep Zuid in het afgelopen jaar flinke stappen heeft gezet. In de komende jaren wil het bedrijf de ingezette koers versterken met een gefocuste organisatie, waarbij verdere efficiencyslagen worden gemaakt. Vanuit het coöperatieve gedachtegoed blijft het belang van de boer bovenaan staan, verzekert Maaskant.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet mengvoerafzet toenemen

Nieuws Voer

Middelgrote coöperaties zetten flink meer voer af

Nieuws Vleesveesector

Voergroep Zuid neemt Brabants voerbedrijf over

Nieuws Voer

Voergroep Zuid groeit en beloont trouwe leden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox