In Noordoost-Nederland

Akkers staan blank na forse hoosbuien

14 Mei 2018 - Niels van der Boom

Enkele felle hoosbuien hebben ervoor gezorgd dat het noordoosten van Nederland in de middag en avond van 13 mei een flinke lading regen voor zijn kiezen kreeg. Met 30 tot ruim 60 millimeter neerslag in korte tijd liepen veel percelen onder.

De spreiding in Nederland is behoorlijk groot. In het zuidwesten, waar dit jaar al een aantal keer flink wat regen viel, bleef het nu bijna helemaal droog. In het midden van Nederland viel enkele millimeters. Drenthe en Groningen kregen echter de volle laag, met uitschieters tot 65 millimeter.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)In het noordoosten van Nederland vielen zware buien.

Een gebied van Assen tot aan de Duitse grens kreeg het zwaar te verduren. In korte tijd viel flink wat water. Percelen met aardappelen, suikerbieten en andere gewassen kwamen onder water te staan.

(Tekst gaat verder onder de tweets)

Ook in andere delen van het grensgebied met Duitsland viel veel regen. Net over de grens met Nederland kregen Duitse akkerbouwers eveneens veel regen. Dat ging gepaard met hagel. Aardappelpercelen kwamen al snel volledig onder water te staan.Ook in Duitsland viel op sommige plaatsen bijna 60 millimeter.Flinke regenbuien net over de Limburgse grens overspoelen deze suikerbieten. Het bleef niet bij regen. Net over de Nederlandse grens viel ook hagel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden