Aangeboden: Jungheinrich

De lithium-ion heftruck: ook ideaal voor u?

14 Mei 2018

Heftruckfabrikanten storten zich op elektrische aandrijving met lithium-ion accu's. Technologieleider Jungheinrich biedt al 90% van zijn gamma met lithium-ion techniek aan. De revolutionaire techniek is in veel gevallen een goed alternatief voor diesel- en LPG-heftrucks. Maar geldt dat ook voor u?

Voor heftrucks die vooral binnen worden gebruikt, was elektrische aandrijving al de voordeligste keuze. Elektriciteit is immers voordeliger dan diesel of LPG. Voor het boerenbedrijf waren er echter ook nadelen: een traditionele lood-zuur accu houdt het geen lange boerenwerkdag vol, opladen duurt (te) lang en de accu moet zorgvuldig onderhouden worden.

Die nadelen worden allemaal weggenomen door lithium-ion techniek. Een lithium-ion accu is volledig onderhoudsvrij, kan onbeperkt en in enkele minuten worden bijgeladen en heeft een 3 keer langere levensduur dan een 'oude' lood-zuur accu. Als bonus krijgt de gebruiker extra kracht én een lager energieverbruik.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)Lithium-ion accucellen hebben een chip en communiceren met de heftruck en de lader.

Veel robuuster dan de 'oude' accu's
Lithium-ion accucellen hebben een chip en communiceren met zowel de acculader als de heftruck. Daardoor kunnen ze zichzelf enerzijds beschermen tegen schadelijk gebruik en kunnen ze zichzelf anderzijds optimaal aanpassen aan de stroom die gevraagd wordt.

Een lithium-ion accu kan probleemloos tijdens koffie- en eetpauzes bijgeladen worden, zonder dat dit schade aan de accu veroorzaakt. Doordat het laadproces veel sneller verloopt, met een half uur is de accu 50% vol, wordt het mogelijk om 24 uur per dag en 7 dagen per week nagenoeg onafgebroken door te werken. Het gebruiksgemak is nog hoger dan bij LPG- en dieselheftrucks. Sjouwen met jerrycans of LPG-flessen is er niet meer bij. Naar de accu hoeft niet te worden omgekeken: water bijvullen of ander onderhoud is niet nodig.

Jungheinrich geeft een extra lange garantie op lithium-ion accu's. Kopers van de robuuste accu's krijgen 5 jaar garantie. Wanneer de accu voor die tijd terugloopt naar minder dan 65% van de nominale capaciteit, krijgt de gebruiker een gratis reparatie of wordt de accu zelfs volledig vervangen.

De voordeligste keuze berekenen
Is lithium-ion dan dé oplossing voor alle gevallen? Nee, er blijven uitzonderingen. Wordt er niet veel gevraagd van de heftruck, dan volstaat een traditionele, maar goedkopere lood-zuur accu misschien prima. En ontbreekt de zekerheid van een krachtstroomvoorziening in de buurt van de werkzaamheden? Dan blijft de diesel- of LPG-heftruck een praktische keuze. In alle andere situaties is lithium-ion zeer interessant. De account managers van Jungheinrich berekenen de voordeligste keuze graag voor u. Of het nu gaat om koop, huur of lease.

Kijk voor meer informatie op: www.jungheinrich.nl/lithium-ion. Of zoek contact via: 0172-446789 of info@jungheinrich.nl.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden